Af - 09/08-16 15:17

Truer android-telefoner: Politiet advarer imod falsk pakke-smsTruer android-telefoner: Politiet advarer imod falsk pakke-sms

Internetkriminelle er klar igen med en ny måde at lokke danskere i fælden på.

storybild

Her ses et eksempel på de sms'er, der vil lokke ud danskerne i fælden. (Billede: Nordsjællands Politi.)

Politiet advarer tirsdag ejere af android-telefoner imod en fup-sms, der kan udnytte godtroende danskere til at hente skadelig software.

Det oplyser Nordsjællands Politi.

Advarslen imod de falske sms'er er den anden på bare to dage. Mandag forsøgte it-kriminelle at lokke folks Nem-Id ud af dem fra et nummer, der hører hjemme i Cambodja. Tirsdag forsøges der igen at blive slået plat på en pakke, som bliver sendt tilbage, hvis man ikke trykker på det medsendte i link.

Politiet advarer imod denne nye fup-sms
Politiet advarer imod denne nye fup-sms

- Hvis du får en SMS, der ligner den på billedet, skal du straks slette den, advarer det fra politikredsen.

Snigangrebet på de danske androidbrugere kommer kun få dage efter, at sikkerhedsfirmaet Check Point advarerede imod et stort sikkerhedsbrist i Qualcomm-chips. De findes i indmaden på omkring 65 procent af alle smartphone- eller tablet-modeller, der bruger Android-styresystemet fra Google. Det vides dog ikke, om det er det smuthul, som de internetkriminelle vil udnytte.

Undgå at falde i kløerne på en boligsvindler
Undgå at falde i kløerne på en boligsvindler

Hackere kan udnytte hullet, og få adgang fra alt fra kamera og mikrofon og til personlige oplysninger. Der skal blot installeres et lille program, og så jagten fri på brugerens data. Bristet i sikkerheden bliver først lappet igennem fuldstændig igennem opdateringer til september.

Psykolog: Derfor glemmer vi at se efter biler på jagt efter Pokémon
Psykolog: Derfor glemmer vi at se efter biler på jagt efter Pokémon

- Klikker du på linket i SMS’en fra en mobil eller tablet med styresystemet Android, vil den forsøge at downloade et program, der højst sandsynligt er meget dårligt selskab for din enhed. Og du behøver forhåbentlig ikke vores ord for, at det er en skidt ide at være i dårligt selskab, lyder det fra Nordsjællands Politi.

LÆS OGSÅ: Politi advarer mod nyt fest-narko

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx