Af - 19/02-14 08:33; Opdateret: 20/02-14 21:09

Unge protesterer mod dødelig druklegUnge protesterer mod dødelig drukleg

En gruppe internationale studerende opfordrer folk til at gøre gode gerninger.

storybild

(Billede: Screendumb fra Facebookvideo)

Mens den danske ungdom har involveret sig i druklegen Neknomination, sætter de internationale studerende i Danmark fokus på gode gerninger. I sidste uge skrev vi om Brent Lindeque fra Sydafrika, der valgte at bruge sin nominering på velgørenhed. Og de gode gerninger ses nu også her i landet.

- Vi vil bare gerne gøre folk glade. Og selv en lille ting kan betyde meget for en person, fortæller Piero Gentilini, der er repræsentant for ESN Danmark.

Alexander overrasker fremmede på gaden med blomster
Alexander overrasker fremmede på gaden med blomster

Det er organisationen for internationale studerende, ESN, der har involveret sig i projektet RAKnominations. RAK står for 'Random Act of Kindness' (tilfældig handling af venlighed) og handler om at gøre en god gerning. Det kan for eksempel være at give blomster til en fremmed på gaden eller købe en kop kaffe til en studerende på universitetet.

- Jeg ved, at der i udlandet er flere, der har udført RAKs som alternativ til druklegen. De er af den holdning, at neknominations ikke fører dig nogen steder hen. Du får ikke noget ud af det. RAKnominations handler i stedet om at gøre noget for andre, og det skaber en glæde, siger han.

Dødsensfarlig drukleg er nået til Danmark
Dødsensfarlig drukleg er nået til Danmark

Piero Gentilini kan dog ikke sige noget om, hvorvidt der også i Danmark er unge, der gør de gode gerninger som protest mod druklegen Neknomination. Han mener, de i lige så høj grad gør det, fordi det giver en glæde.

- Druklegen Neknomination handler om dig selv. Projektet RAKnomination handler om at gøre noget for både dig selv og andre. Og det giver en god følelse indeni, konkluderer han.

De studerende lægger videoerne op på Facebook, og du kan se to af dem her:
LÆS OGSÅ: Overraskende tvist: Han ændrede farlig drukleg

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-klub anklaget for...
bt.dk
Medie: Her er punktet,...
bt.dk
DMIs meteorolog har en nedslående...
bt.dk
Forhandlere er gået hjem: Her er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx