09/09-13 22:44

Matas-ejere scorer mega-gevinstMatas-ejere scorer mega-gevinst

Fremragende forretning for Matas-ejere at satse på børsnotering

storybild

(Billede: Polfoto)

Det har været en rigtig god forretning for 70 tidligere ejere af Matas-butikker at satse en del af opsparingen på skønhedspleje-kædens børsnotering.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

De tidligere materialister har i alt scoret en fortjeneste på over 800 mio. kr., fremgår det af et årsregnskab, der for første gang løfter sløret for værdierne i materialisternes fælles selskab. Samlet har de tidligere butiksejere 1,4 mia. kr. i kassen, skriver Jyllands-Posten.

I 2006 solgte 180 butiksejere 206 Matas-butikker til kapitalfonden CVC for 4,2 mia. kr. 70 materialister geninvesterede tilsammen knap 500 mio. kr. i det nye selskab, Materialisternes Invest Holding, der kom til at eje 30 pct. af det nye Matas. Hidtil har investeringen været bogført meget forsigtigt i regnskaberne, men efter børsnoteringen af Matas i juni kommer de reelle gevinster i selskabet nu frem.

Overskuddet i Materialisternes Invest Holding i 2012/13, som afspejler butiksejernes gevinst på investeringen, er på 807 mio. kr., og egenkapitalen er steget fra 566 mio. kr. til 1,37 mia. kr.

- Set i lyset af den krise, der har været, har det været en ganske fornuftig investering,« siger storinvestoren Mads Pilgren til Jyllands-Posten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Uheldig kameramand måtte syes efter...
bt.dk
Politiet: Mand faldt ned fra lygtepæl...
bt.dk
Mor bakker op om udskældt rektor: Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx