Af - 12/03-14 09:06; Opdateret: 12/03-14 09:18

Undersøgelse: De vilde unge er ikke teenagereUndersøgelse: De vilde unge er ikke teenagere

Ifølge en ny undersøgelse, hører den riskofyldte ungdom ikke til blandt de 16 til 19-årige, men derimod hos de 20 til 24-årige.

storybild

Ifølge en ny undersøgelse, er det ikke teenagerne som fører den farligste livsstil, men derimod unge i første halvdel af tyverne. (Billede: Polfoto/GONZALES PHOTO DANIEL HJORTH)

De vilde unge er ældre, end man måske umiddelbart skulle tro.

En ny undersøgelse viser, at mens de 16 til 19-årige er begyndt at leve sundere, er det gruppen med de 20 til 24-årige som udviser den mest usunde og risikable adfærd, hvad angår blandt andet alkohol-, stof-, og sexvaner, det skriver Kristeligt Dagblad.

Alkoholoprør: Unge siger nej til druk
Alkoholoprør: Unge siger nej til druk

Psykolog og seniorforsker ved CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling i Region Midtjylland, Mathias Lasgaard, står bag undersøgelsen af de unges sundhedsvaner og risikoadfærd.

Dansk partyguide får kritik for at opfordre til druk
Dansk partyguide får kritik for at opfordre til druk

- Undersøgelsen viser, at selvom der blandt teenagere er problemer med alkohol, selvom der er unge, ikke mindst på erhvervsuddannelserne, som er begyndt at eksperimentere med hash og hårde stoffer, så ser vi, at den egentlige risikoadfærd mere hører det begyndende voksenliv til, hvor de unge er flyttet hjemmefra og har en større frihed, men endnu ikke er kommet ind i et fast parforhold eller et job, siger Mathias Lasgaard.

SF: Forældre skal ind i kampen mod unges druk
SF: Forældre skal ind i kampen mod unges druk

Andelen af 16 til 19-årige som drikker alkohol ugentligt er faldet fra 34 procent i 2010 til nuværende 25 procent. Samtidig ligger tallet uændret for de 20 til 24-årige på 31 procent.

Både hvad angår antallet af seksualpartnere, ubeskyttet sex, og hashrygning har de 20 til 24-årige en mere usund livsstil.

Skuespiller: Jeg var bange for ædru sex
Skuespiller: Jeg var bange for ædru sex

Han bakkes op af sociolog og forsker ved SFI – det nationale forskningscenter for velfærd, Karen Margrethe Dahl.

- I de familier, hvor forældrene involverer sig, sætter grænser på den rigtige måde og formår at undgå konflikter, er teenagebørnenes udskejelser forholdsvis begrænsede, siger Karen Margrethe Dahl.

Narko, prostituerede og piller - danske unge jages i Prag
Narko, prostituerede og piller - danske unge jages i Prag

Undersøgelsen er foretaget blandt omtrent 3500 unge mellem 16 og 24 år i Region Midtjylland.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx