Af Mads Brandsen - 10/12-17 20:32

Hackerne har fået øje på nyt mål: Nu sætter de ind i køkkenetHackerne har fået øje på nyt mål: Nu sætter de ind i køkkenet

I det nye år er det nogle særlige enheder, vi skal holde øje med

storybild

(Billede: Camilla Rønde)

Et globalt sikkerhedsfirma spår, at hackerne snart vil kaste sig over 'smart devices' i private husstande.

Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans på baggrund af en pressemeddelelse fra Trend Micro.

Virksomheden har kigget i krystalkuglen og spået om, hvor vi kan vente os hackerangreb i det nye år. Og det er altså enheder med internetadgang som for eksempel overvågningskameraer, trådløse højttalere, tv'er og sågar kaffemaskinen.

»Det er katastrofalt, at der ikke eksisterer nogen standarder for sikkerheden i de millioner af smart devices, der bliver solgt hver dag. Det bliver en potentiel bombe under it-sikkerheden i 2018, fordi mange ikke tænker over risikoen, når de giver et overvågningskamera, en højtaler eller en kaffemaskine adgang til netværket,« siger Jesper Mikkelsen, Trend Micros danske it-forsvarsspecialist, i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Her sættes hastigheden på vejene op: Så stærkt må du køre fremover

Hvis først hackerne skaffer sig adgang til en smart device, kan de derfra hacke sig videre til hele huset eller virksomhedens it-system. Ved at camouflere hvor angrebet kommer fra, så det ligner, at det er fra husstandens eller virksomhedens egen ip-adresse, bliver det svært at efterforske angrebet.

Hackerne kommer også til at gå efter udstyr som pulsmålere, smartwatches og livsvigtigt medicinsk udstyr som pacemakere, lyder vurderingen fra Trend Micro.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt amerikansk skuespillerinde...
bt.dk
Medie: Aviciis familie søger svar...
bt.dk
Forsker med sønderlemmende kritik af...
bt.dk
Alvorligt færdselsuheld: Flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx