Af - 11/05-16 19:20

28-årige Tanja fik voldsom reaktion: Det her er slem allergi28-årige Tanja fik voldsom reaktion: Det her er slem allergi

Det startede med lidt eksem på kinden, men 14 dage efter ændrede hendes ansigt sig fuldstændig.

Bildstrecke im Grossformat »

Klik videre i galleriet og se de voldsomme billeder af Tanja.

Det der startede med at være lidt eksem ved den ene mundvige, endte 14 dage efter med at 28-årige Tanja Gregersen måtte haste på skadestuen med et ansigt, der var så hævet, at hun næsten ikke var til at kende igen. ´

På det tidspunkt var hævelsen så voldsom, at det pressede på hendes luftrør og truede med at skade hendes immunforsvar.

Nu advarer hun andre på sin Facebook-side.

Lægen på skadestuen satte hende omgående på en hård behandling med binyrebarkhormon, der skulle slå hævelsen ned, men selvom de var sikre på, der var tale om en voldsom allergisk reaktion, så kunne de ikke umiddelbart sige, hvad det skyldtes.

Men lægernes tidligere erfaringer pegede alle mod en ting.

- Lægerne kunne ikke med fuldstændig sikkerhed sige, hvad der var årsag til reaktionen, men deres tidligere erfaringer med så voldsomme udslag var, at årsagen kunne findes i kosmetik, siger Tanja Gregersen til Metroxpress.

Hævelsen var så voldsom, at hendes luftrør blev presset, hvilket gjorde Tanja meget bange. Og selvom hun omgående kom i behandling, gik der en hel uge, før hun så normal ud igen.

Ved du, hvor mange af dine produkter, der kan give dig parfumeallergi?
Ved du, hvor mange af dine produkter, der kan give dig parfumeallergi?

Og oplevelsen har sat varige spor hos den 28-årige, der nu tænker meget mere over, hvilke kosmetik-produkter, hun bruger.

- Det blev et vendepunkt for mig. Jeg har altid været en kritisk forbruger, men efter en så voldsom reaktion, er jeg begyndt at bruge langt færre produkter, der kan indeholde ting, jeg ikke engang ved, jeg ikke kan tåle, siger Tanja Gregersen til Metroxpress.

Unge tror fejlagtigt, de vælger parfumefri produkter
Unge tror fejlagtigt, de vælger parfumefri produkter

En af måderne hun har ændret sin brug af kosmetik på er ved at erstatte en række hudplejeprodukter med olier, der er naturlige og derfor ikke har de indholdsstoffer, der kan udløse de allergiske reaktioner.

- Det kan være svært at erstatte deciderede makeup-produkter, men rigtig mange hudplejeprodukter kan erstattes med forskellige olier, der er helt rene, fordi de konserverer sig selv, siger hun.

- Derudover er det en god ide at bruge nogle af de apps, der er på markedet, som kan hjælpe med at guide en igennem kemi-junglen, når man skal handle forskellige produkter til kroppen.

Du kan læse mere om Tanja Gregersen på bloggen thisispure.dk.


LÆS OGSÅ: Teenagepiger sprøjter sig med allergifremkaldende parfume

LÆS OGSÅ: Børn drukner sig i allergifremkaldende parfume og makeup

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Facebook har mistet 365 milliarder på...
bt.dk
Dansker undrer sig over pudsigt...
bt.dk
Efter stort snefald i nat: DMI har en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx