Af Marc Nicholas Thygesen - 18/09-15 14:54; Opdateret: 18/09-15 15:18

Ombudsmanden undersøger regeringens flygtningeannoncerOmbudsmanden undersøger regeringens flygtningeannoncer

Ombudsmanden vil undersøge, om regeringens flygtninge-annoncer er vildledende.

storybild

Teksten på arabisk i brevet fra Danmark, der er blevet trykt i libanesiske aviser. (Billede: Polfoto/BORBERG THOMAS)

Folketingets Ombudsmand rejser sag om regeringens flygtningeannoncer, der er blevet trykt i libanesiske aviser, fordi annoncerne beskyldes for at være vildledende.

Ekspert om Eritrea-sag: Kritikken er klokkeklar og stærk
Ekspert om Eritrea-sag: Kritikken er klokkeklar og stærk

Det oplyser ombudsmanden fredag.

- Det har været anført, at ministeriets annoncer isoleret set er faktuelt korrekte, men at de efterlader særligt flygtninge fra Syrien med et forkert billede. Hvis det er tilfældet, kan flygtninge på forkerte præmisser blive påvirket til at undlade at søge asyl i Danmark.

- Jeg mener derfor, at vi bør have afklaret, om ministeriet har levet op til gældende retsprincipper om offentlig information, siger ombudsmand Jørgen Steen Sørensen.

I annoncerne står der blandt andet, at "de sociale ydelser for nyankomne flygtninge vil blive reduceret med op til 50 procent".

Minister tjekker kritik af lærere uden uddannelse
Minister tjekker kritik af lærere uden uddannelse

Derudover slår annoncerne fast, at man ikke kan blive familiesammenført i Danmark det første år, efter at man som flygtning er kommet til landet.

Jørgen Steen Sørensen har nu bedt Udlændinge-, Integrations,- og Boligministeriet om at forholde sig til kommentarerne fra ombudsmanden.

Ministeriet ventes at vende tilbage inden 2. oktober.

Ombudsmanden: Irak-sagen er for politisk for mig
Ombudsmanden: Irak-sagen er for politisk for mig

I annoncerne oplyser de danske udlændingemyndigheder om ændringer i vilkår for ophold i Danmark, som den nye regering har gennemført.

Danmark har besluttet at stramme reglerne for flygtninge på en række områder, der blandt andet omfatter, at de sociale ydelser til nyankomne flygtninge nedsættes med op til 50 procent.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx