Af - 16/10-14 12:58

Modige Bjørg viser sine ar og stomi: - Det er et symbol på livetModige Bjørg viser sine ar og stomi: - Det er et symbol på livet

Modige danskere står frem og viser ar efter kræft.

Bildstrecke im Grossformat »
Under mit tøj har 10 operationer, stråler og kemobehandlinger sat deres spor på min krop og mit sind. Mine ar og #stomi viser min kamp for overlevelse og er et symbol på livet. Hvorfor skal noget, der har reddet vores liv være #tabu? Fandeme nej! Fuck kræft. Jeg er i live. – Bjørg. 24 år. #Tarmkræft med spredning til lever og lymfer. - Jeg hedder Johan. Jeg er 28 år. Jeg er flymekaniker i #Flyvevåbnet. Jeg har haft #brystkræft "Der er ikke noget at være flov over. Lad os bryde tabuet." - Marlene. 27 år. #Brystkræft med spredning. Hjælp os med at nedbryde tabuer. Christian er blevet erklæret rask i dag og deler sit ar: Jeg er 28 år og blev i maj diagnosticeret med #testikelkræft. Operationen var dog ikke nok, og jeg har netop overstået kemobehandlingen. Tjek jer selv, og gå hellere en ekstra gang til doktoren. #delditar #ungkræft Tak. Til alle jer der har fulgt med og kommenteret den seneste uges tid. Jeg er dybt rørt. Og endnu engang bekræftet i værdien af det sammenhold og den #kærlighed og åbenhjertige udveksling af erfaringer, der findes blandt unge #kræftoverlevere. Det er fucking smukt for at sige det på ungt. Jeg har blottet mine #ar for jer i den her uge. Hængt min frygt og bæven til tørre, hvor alle kunne se den. Når jeg stiller mig til skue, er det fordi jeg tror på, at det hjælper at sige højt, hvad man er bange for. Og finde ud af, at man ikke er den eneste. At man ikke er alene. Det gør det lidt nemmere at bære. Jeg takker af som #ugensfighter med en opfordring: Hjælp os med at sætte fokus på unge kræftramte og nedbryde tabuer! I den kommende uge opfordrer vi unge med kræft og alle andre, der har lyst, til at dele deres ar her på Instagram med #delditar #ungkræft. Det behøver ikke at være et fysisk ar. Det kan også være et ar på sjælen. We all have stories to tell. Del dit eget ar eller del vores arrede billeder på Instagram. Del og inviter dine Facebook venner til vores #delditar event. Fortæl alle du kender om kampagnen. Billedet her er mit bidrag: Jeg var 17, da min mor døde af brystkræft. Jeg var 30 år, da jeg selv fik kræft. Jeg har to børn. Jeg er bange for at dø. Hvad er DU bange for?

Klik dig igennem galleriet her.

Kræftens Bekæmpelses ungenetværk, Ung Kræft, sætter i en ny kampagne under navnet "Del dit ar" spot på de spor, kræften efterlader på kroppen.

Flere modige danskere står i kampagnen frem og fortæller historien bag deres ar, og hvad kræften har betydet for dem og deres syn på tilværelsen.

En af dem er 24-årige Bjørg, der viser sit ar på maven og sin stomi frem i et foto, hun vil bryde tabuet med.

Man kan selv bidrage til kampagnen ved eksempelvis at dele et foto eller video af sit ar på Instagram og tagge billedet med #delditar. Se et udvalg af danskere, der allerede har gjort det i galleriet øverst.

Læs mere om kampagnen her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpe studie: Sodavand, fritter og...
bt.dk
Zobel i millionhandel: Sælger villaen...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Magtdemonstration: Froome i lyserødt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx