Af Ritzau - 10/11-16 21:56; Opdateret: 11/11-16 04:01

Nye Borgerlige vil fjerne topskat og afgifter på ølNye Borgerlige vil fjerne topskat og afgifter på øl

Det nye parti fremlægger sine økonomiske visioner forud for det første årsmøde i weekenden.

storybild

Nye Borgerlige er klar med dets økonomiske plan, som partiet vil fremlægge på weekendens årsmøde. (Billede: Scanpix/Olafur Steinar Gestsson)

Væk med arbejdsmarkedsbidraget. Væk med selskabsskatten. Væk med topskatten og skær 0,5 procent i det offentlige forbrug hvert år.

Det er nogle af elementerne i Nye Borgerliges økonomiske vision frem mod 2025. Det skriver Berlingske.

Planen bliver fremlagt forud for partiets første årsmøde i weekenden. Den indeholder lettelser af skatter og afgifter for 121,1 milliarder kroner.

De helt store lettelser er en afskaffelse af selskabsskatten og arbejdsmarkedsbidraget. Det koster ifølge partiet henholdsvis 36 milliarder og 44,7 milliarder kroner.

Partiet vil også afskaffe broafgiften over Storebæltsbroen, PSO-afgiften og topskatten. Derudover skal en række afgifter på blandt andet benzin, el og øl sænkes.

- Hele tanken er, at vi oplever, at politikerne på Christiansborg topstyrer i en grad, så vi bliver ensrettet alle sammen, siger partiets formand, Pernille Vermund, til Ritzau.

- For os er det vigtigt, at vi har et samfund, hvor vi kan indrette os forskelligt.

Den omfattende ønskeliste skal finansieres af en kraftig reduktion i statens udgifter.

Det betyder blandt andet, at det offentlige forbrug skal falde med en halv procent hvert år. Det vil ifølge partiet spare 47 milliarder kroner. Det er ikke specificeret konkret, hvor der skal spares i forbruget.

Derudover skal alle overførselsindkomster undtagen pensionisters fryses i kroner og øre frem til 2025. Det står i modsætning til at lade dem følge prisudviklingen.

Pernille Vermund mener, at besparelserne skal findes ved at skære i mængden af konsulent- og kontrolarbejde i det offentlige. Dermed vil kvaliteten - ifølge partilederen - endda stige som følge af planen.

- Når vi får fjernet hele det her lag af kontrol, så får sygeplejersken og politibetjenten igen tid og overskud til at passe deres arbejde, siger hun.

Den borgerligt-liberale tænketank Cepos har fået lov at regne planen igennem på forhånd. Til Berlingske kalder cheføkonom Mads Lundby Hansen planen for "solid og ambitiøs".

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx