22/08-17 10:53; Opdateret: 22/08-17 14:11

Partier vil af med karakterbonus til hurtige studerendePartier vil af med karakterbonus til hurtige studerende

Det skaber kun forvirring, at studenter kan gange deres gennemsnit op, mener DF. SF vil også af med reglen.

storybild

København. Dansk Folkeparti er helt klar til at fjerne muligheden for at gange karaktergennemsnittet fra studentereksamen op med 1,08.

Det kan studenterne gøre i dag, hvis de søger ind på en videregående uddannelse inden for to år, efter at de er blevet færdige med en adgangsgivende ungdomsuddannelse.

Men nye tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser ifølge Politiken, at unge ikke er gået hurtigere i gang med at læse på videregående uddannelser, siden karakterbonussen blev indført. Det var ellers meningen med ordningen.

Derfor bør ordningen afskaffes, mener uddannelsesordfører Jens Henrik Thulesen Dahl (DF).

- Når en undersøgelse viser, at den ordning ikke har nogen effekt, er den kun til besvær og forvirring, siger han.

Han kalder det "absurd", at man med de nuværende regler kan opnå et karaktergennemsnit over 12, som er den højeste karakter på skalaen.

SF er enig med Dansk Folkeparti. Partiet vil stille forslag i forligskredsen om at sløjfe muligheden for karakterbonus.

- Det er på tide at afskaffe den nytteløse karakterbonus. Den skaber unødigt karakterræs og er med til at skævvride skalaen, mener uddannelsesordfører Jacob Mark (SF).

Også De Radikale vil afskaffe bonussen med det samme.

- Det står jo klart, at den ordning ingen nytte gør, siger uddannelsesordfører Sofie Carsten Nielsen (R) i en skriftlig kommentar.

Venstres uddannelsesordfører, Jakob Engel-Schmidt, siger til Politiken, at Venstre er klar til at give hurtigstartsbonussen et eftersyn.

- Det giver selvfølgelig anledning til at se på, om karakterbonussen har den ønskede effekt. Der er jo ingen grund til at have en ordning eller et regelsystem, der ikke virker efter hensigten, siger han til avisen.

Socialdemokratiet vil derimod fastholde ordningen, skriver Politiken.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx