Af - 19/04-14 17:11; Opdateret: 19/04-14 17:36

Dansk hestematador skjuler smertende sår med skosværteDansk hestematador skjuler smertende sår med skosværte

Den tidligere OL-medaljevinder, nu hestedressør og opdrætter, Andreas Helgstrand, beskyldes nu for at have brugt skosværte til at skjule sine mishandlinger af hesten, Akeem Foldager.

storybild

Anklagerne mod hesteavler, beridder og tidligere Ol-rytter, Andreas Helgstrand, myldrer frem, efter at heste-tv-kanalen, Epona TV, har vist billeder af hans hest, Akeem Foldager.

Uhyrligt, skandaløst lyder kommentarerne til billeder, som viser Akeem Foldager ikke blot med mundsår, hvidt skum og blå tunge, men også med store sår på bugen, som Andreas Helgstrand nu beskyldes for at have forsøgt at skjule med skosværte under et ridearrangement sidste lørdag.

- Akim Foldager var dækket af skosværte et langt stykke på begge sider for at skjule kraftig slid fra sporer, samt hans tunge var blå, kritiserer Tina fra hestenettet.dk

Også i Dyrenes Beskyttelse er man kommet på mærkerne overfor eliterytteren:

- Den blå tunge tyder på, at blodtilførslen til hestens tunge har været afbrudt i en periode. Desuden viser billederne tydelige sår på hestens bug, som skyldes for kraftig brug af sporer. Sårene, som er smertefulde, er forsøgt skjult ved hjælp af farve, supplerer dyreværnschef Jens Svenningsen, Dyrenes Beskyttelse den stigende kritik. 

For også på facebook får Andreas Helgstrand det glatte lag lige som ryttere og avlere den seneste uge har raset over dressurrytteren på hestenettet.dk efter at de har besøgt stævnet:

- Jeg fatter ikke den mentalitet, og jeg skammer mig over, at jeg var stor fan af Andreas Heglstrand tidligere. Nu føler jeg mig bare meget skuffet og trist over de stakkels hestes skæbner, skælder blandt andet Karen Hundslev.

Andreas Helgstrand, der i dag driver en større hesteforretning, Helgstrand Dressage i Vodskov nær Aalborg, har i dag haft kontrolbesøg fra Dansk Rideforbund.

Hvad der kommer ud af besøget er ifølge Rideforbundets generalsekretær, Jens- Erik Majlunds udtalelser til Metroxpress endnu ikke afklaret.

Andreas Helgstrand ønsker ikke at kommentere hverken kritik eller billeder overfor mx.dk.

Dansk stjernerytter hænges ud for grov dyremishandling
Dansk stjernerytter hænges ud for grov dyremishandling

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Dansktoppens nye overraskende...
bt.dk
Hareide-kriger skadet før VM: Det,...
bt.dk
Annette Heick: Jeg hader at indrømme...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx