Af - 10/12-16 11:43

Amanda advarer danske piger: Bevar værdigheden og drop afklædte billederAmanda advarer danske piger: Bevar værdigheden og drop afklædte billeder

At have mange følgere på sociale medier, kan nogle gange føles som en nødvendighed, fortæller en 21-årig dansk model, der nu advarer unge kvinder mod at overskride deres egne grænser.

Bildstrecke im Grossformat »

Instagram er blevet et udstillingsvindue for unge, håbefulde piger, der føler sig tvunget til at lægge sexede billeder op for at fremme deres karrierer.

Det mener en 21-årig dansk model, der nu slår et slag for, at man dropper besættelsen med følgere. Hun har nemlig selv været i situationen.

Plastik-prinsesse efter ny operation: - Der løber blodig væske fra mine ben
Plastik-prinsesse efter ny operation: - Der løber blodig væske fra mine ben

'Jeg har prøvet at begive mig ud i billeder som var lidt for udfordrende og afklædte, men samtidig også endt med at slette dem igen, da jeg selv godt kunne se at det var ikke den måde som jeg vil fremstille mig selv på, fordi jeg gerne vil tages seriøst,' skriver Amanda Hidayat Krebs på sin blog.

Besættelsen med følgere bunder, ifølge hende, i, at mange unge kvinder føler, at mange følgere kan føre til, at man i et vist omfang bliver kendt - noget man senere kan bruge til at finde arbejde.

- På Instagram lægger mange yngre piger og kvinder udfordrende billeder ud, som rent faktisk overskrider deres egne grænser, fordi de ser kvinder, kendte og 'Instagram-modeller' med mange følgere gøre det samme. Vi kvinder bliver nødt til at holde fast i vores egne værdier, og den måde vi vil udstiller os selv på. Kvinder kan være sexede på mange måder, siger hun til BT.

22-årig lagde selfie på Facebook: Så mistede hun sin hest
22-årig lagde selfie på Facebook: Så mistede hun sin hest

Ifølge Amanda portrætterer mange af de kendte på Instagram helt urealistiske - og endda falske - idealer. Man ser familien Kardashian og Jenner høste berømmelse, penge og likes, og det vil man gerne selv have del i. Og det kan hun selvfølgelig også godt forstå.

De nye reality-stjerner fortæller: Sådan var det at komme på tv i 2016
De nye reality-stjerner fortæller: Sådan var det at komme på tv i 2016

'Selvfølgelig er det sjovt, at have make up på, se lækker ud, følelsen af at gøre noget ud af sig selv. Men at det ændrer hele generationen af unge piger, som bruger flere penge på make up end noget andet synes jeg personligt er ærgerligt,' skriver hun og fortsætter:

'Jeg dømmer ingen kvinder som gerne vil vise sig selv på den måde, men jeg giver et opråb til dem som ikke følger sig komfortable i at skulle opleve til nutidens idealle ’fake’ image.'

- Bevar jeres værdighed og drop de afklædte billeder.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Politiet: Særligt disse bilister...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx