Af - 20/10-16 14:59; Opdateret: 20/10-16 15:13

Professor advarer mod populær piercing: Det kan være livsfarligtProfessor advarer mod populær piercing: Det kan være livsfarligt

En dansk professor advarer mod en bestemt type piercing, der kan give infektioner og beskadige tænderne.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet kan du se beviset for, at piercinger også kan være gavnlige - hvis de sidder i øret.

Hvis du overvejer et smykke i tungen og samtidig er glad for dine tænder og for at være i stand til at trække vejret, så bør du gå uden om den såkaldte ‘Snake Eyes’-piercing.

Sådan lyder den klare opfordring fra Palle Holmstrup, der er professor på Parodontologisk Institut på Københavns Universitet.

- Det er meget uheldigt, og det er noget frygteligt noget. Det at få anlagt sådan en piercing giver risiko for infektion, og der er rapporter om tilfælde, hvor tungen svulmer op, og hvor det bliver helt forfærdeligt, og man skal akut på hospitalet. Hvis der kommer infektion, så den svulmer op, og man ikke kan få vejret, så er det naturligvis ikke så godt, siger han.

En ‘Snake Eyes’-piercing består af to kugler, der sidder synligt på tungen, men som sidder sammen på en bøjle, der borer sig igennem tungen.

Kendall Jenner afslører intim piercing i fræk trøje
Kendall Jenner afslører intim piercing i fræk trøje

Hvis en betændt tunge ikke fremtvinger et 112-opkald, så står den i stedet på en antibiotikakur, så tungen igen kan få normal størrelse, fortæller professoren og forklarer, at piercingen også kan gøre skade på tænderne.

- Hvis man har sådan et fremmedlegeme til at sidde på tungen, så vil det mekanisk påvirke tandkødet, og det kan medføre at tandkødet trækker sig tilbage og bliver beskadiget. Så får man ligesom blottet tandroden, og man får hestetænder. Så det kan også gå ud over udseendet, og det er ikke smart.

Derudover kan det give anledning til følsomme tandhalse og slid på tænderne, og det er jo ikke godt, fordi det forkorter tændernes levetid, fortsætter han.

Flere danskere lader sig pierce mod grim folkesygdom
Flere danskere lader sig pierce mod grim folkesygdom

En amerikansk piercer samt en australsk læge advarer ligeledes mod den uheldige type piercing.

Tyreringen storhitter blandt unge piger
Tyreringen storhitter blandt unge piger

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx