31/08-17 11:14; Opdateret: 31/08-17 12:41

Forbrugervagthund står til at miste millionerForbrugervagthund står til at miste millioner

Forbrugerrådet Tænk opfordrer Folketingets partier til at gå imod udspil, der skærer fem millioner.

storybild

København. Forbrugerorganisationen Forbrugerrådet Tænk står til at miste fem millioner kroner ud af en samlet bevilling på 17 millioner kroner.

Det fremgår af regeringens forslag til næste års finanslov, som bliver præsenteret torsdag.

- Tilskuddet er reduceret med fem millioner kroner årligt fra 2018 og frem som følge af en målretning af tilskuddet, lyder det.

I sit regeringsgrundlag lovede regeringen ellers, at det skal være "nemmere at være forbruger", lyder reaktionen fra Forbrugerrådet Tænks formand, Anja Philip.

Men at skære i rådets bevilling trækker i den stik modsatte retning, mener hun.

- Desværre er det langt fra alle, der ved, hvad de har ret til, når flyet bliver aflyst, kan genkende en svindelmail eller kan gennemskue, hvad de klikker "ja" til i alenlange købsbetingelser på nettet.

- Det er blandt andet de forbrugere, som grundbevillingen til Forbrugerrådet Tænk er gået til at informere, hjælpe og repræsentere i vores forbrugerrådgivning, via vores hjemmeside og i medierne, siger hun.

- Vi vil derfor meget stærkt opfordre Folketingets partier til at gå imod denne forringelse for de danske forbrugere og vores samfund som helhed, siger Anja Philip.

Forbrugerrådet Tænk, som indtil 2013 bare hed Forbrugerrådet, er en tværpolitisk, uafhængig medlemsorganisation, som blev oprettet i 1947.

Forbrugerrådet Tænk har ifølge sin hjemmeside 70.000 personlige medlemmer.

Ifølge finanslovsteksten ydes tilskuddet til Forbrugerrådet Tænk med det formål at sikre, at organisationen kan repræsentere forbrugernes interesser. Men det bliver sværere med færre midler, mener Anja Philip.

- Det er en tredjedel af den grundbevilling, vi modtager, som regeringen nu vil skære. Det vil få alvorlige konsekvenser, når man skærer så voldsomt i vores bevilling. Det betyder, at vi ikke kommer til at kunne varetage flere af vores opgaver, siger hun til Ritzau.

Forbrugerrådet Tænk skal fortsat afgive høringssvar og indgå i dialog med myndigheder, organisationer og virksomheder om sager på det forbrugerpolitiske område, lyder det i finanslovsteksten.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx