Af - 15/08-16 04:00

Hver tiende fortryder permanent makeupHver tiende fortryder permanent makeup

Langt flere kvinder fortryder, at de har fået permanent makeup, viser ny undersøgelse.

storybild

Får du tatoveret dine bryn eller læber er der stor sandsynlighed for, at du fortryder det igen.

En ny undersøgelse foretaget i region Midtjylland viser, at mere end hver tiende fortryder deres kosmetiske tatovering og får den fjernet, da de enten er utilfredse eller allergiske.

Også kvinder i resten af Danmark fortryder. Overlæge Jørgen Serup fra Bispebjerg Hospital ser også en stor stigning af kvinder, der vil have fjernet den permanente makeup.

- Jeg fornemmer, at antallet af kosmetiske tatoveringer stiger ret hastigt. Det kan jeg også aflæse på antallet af de bivirkninger, som jeg ser, siger Jørgen Serup.

Ved almindelige tatoveringer er der lovgivning om uddannelse, og det er ulovligt at tatovere i ansigtet. Men der er ingen lovgivning om kosmetiske tatoveringer, og det er et problem, mener seniorrådgiver ved Forbrugerrådet Tænk, Sine Jensen.

Problemet er, at alle kan købe udstyret og slå sig ned som kosmetisk tatovør. Så vidt jeg er oplyst, er der ingen kontrol overhovedet. Det er på trods af, at dårligt udført permanent makeup kan være ødelæggende for resten af livet, siger hun.

Flere efterlyser lovgivning
Overlæge Jørgen Serup på Danmarks eneste, offentlige klinik, hvor de fjerner tatoveringer, ser ugentligt konsekvenser af permanent makeup.

Se Mascha Vangs nye 'tatoveringer' i ansigtet
Se Mascha Vangs nye 'tatoveringer' i ansigtet

Kvinder kan komme med misklædende knolde i øjenbrynene, læber med revner og skæl eller eyeliner, der kan give kronisk kløe i øjnene.

Jørgen Serup mener, at politikerne burde lovgive ved at stille nogle helt basale krav til branchen.

Dansk Kosmetolog Forening er også interesseret i en lovgivning, blandt andet for at sortere selvlærte behandlere fra.

- Nettet er den største udfordring, fordi folk kan købe udstyret billigt og slå sig ned og lave permanent makeup, siger formand for Dansk Kosmetolog Forening, Helle Bach.

Helle Bach foreslår certificering af udannnelse og har et ønske om kan blive reguleret, så både behandlerne og klienter får en god oplevelse.

Kylie Jenner uden make-up: Afslører helt ny detalje i sit ansigt
Kylie Jenner uden make-up: Afslører helt ny detalje i sit ansigt

Formand for Sundhedsudvalget: Vi vil tage problemstillingen op
Selvom flere efterlyser regulering af permanent makeup, synes hverken Styrelsen for Patientsikkerhed eller Miljø- og sundhedsstyrelsen at regulere området.

Regulering på området skal derfor ske ved lovgivning på området. Det kunne gøres ved at permanent makeup hørte under tatoveringsloven fra 1966, mener Sundhedsordfører fra Dansk Folkeparti Liselott Blixt.

- Jeg vil tage det op i udvalget, at permanent makeup skal under tatoveringsloven. Det er mærkeligt at tatovører ikke må tatovere i ansigt, men mikropigmentører gerne må, siger Liselott Blixt (DF), der er formand for Folketingets Sundhedsudvalget.

Tanja følte sig skameferet efter permanent makeup: Se hvorfor her

Sygehuse finder flere smittet af farlig bakterie
Sygehuse finder flere smittet af farlig bakterie

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx