Af - 19/09-13 06:00; Opdateret: 19/09-13 13:24

Ekspert: Smukke kandidater vandt valget for ThorningEkspert: Smukke kandidater vandt valget for Thorning

Politikerne i rød blok er så meget smukkere end de borgerlige, at den røde skønhedsdominans afgjorde valget for to år siden, siger ekspert.

storybild

Her er Folketingets to smukkeste politikere, Zenia Stampe (R) og Jeppe Mikkelsen (R), ifølge plastikkirurg Jesper Nygart, som har bedømt samtlige 179 politikere for Metroxpress. (Billede: Folketinget)

- Vi gjorde det!, lød det i i Thorning sejrstale på valgattenen for to år siden. Hun kunne med stor sandsynlighed have tilføjet: '...fordi vi er smukkere end de borgerlige'.

For havde det ikke været for smukke røde kandidater som Zenia Stampe (R), Ida Auken (SF), Jeppe Mikkelsen (R) og Henrik Sass Larsen (S,) havde Thorning ikke været statsminister i dag.

SE HER: Top 20 over Borgens smukkeste kvinder

Sådan lyder den kontroversielle analyse fra plastikkirurg Jesper Nygart, Nygart Privathospital, efter at han for metroxpress minutiøst har bedømt de 179 folketingspolitikere skønhed ud fra kriterier som ansigtssymmetri, høje kindben og fyldige, symmetriske læber.

SE HER: Top 20 over Borgens smukkeste mænd

Blandt de 20 smukkeste kvindelige folketingspolitikere er 14 fra rød blok og blandt mændene gælder det 13 ud 20. Kun en borgerlig kvinde ligger i top 10, mens det gælder to borgerlige mænd. Videnskabelige undersøgelser dokumenterer, at smukke politikere tiltrækker flere vælgere end de knap så smukke, og den røde skønhedsdominans har med stor sandsynlighed tiltrukket flere end de beskedne 43.281 stemmer, som skilte rød og blå blik ved valget, lyder det fra Nygart.

- Det mener jeg slet ikke, der kan være tvivl om. Skønhed betyder mere end politikerne måske selv vil være ved. Alene Johanne Schmidt-Nielsen (EL) har formentlig fået op til 40 procent af sine personlige stemmer (47.002, red.) på grund af sit gode udseende, siger Nygart med henvisning til en videnskabelig undersøgelse fra Finland, der dokumenterede, at kandidater, der var bare én såkaldt standardafvigelse smukkere end gennemsnittet fik 20 procent flere stemmer.

Så langt vil ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet Lasse Laustsen ikke gå. Han planlægger at aflevere sin ph.d.-afhandling i 2014 og beskæftiger sig blandt andet med sammenhængen mellem udseende og valgsucces blandt danske politikere.

- Jeg mener ikke, der er forskningsmæssigt belæg for at sige, at smukke kandidater kan flytte stemmer fra den ene politiske blok til den anden. Men bestemte ansigtstræk kan være fordelagtige inden for et givet parti. En smuk rød kandidat får altså næppe en borgerlig vælger til at stemme rødt, siger han og tilføjer:

- Det, min forskning viser, er snarere, at røde vælgere har en tendens til at stemme på smukke og imødekommende ansigter, mens borgerlige vælgere har en tendens til at stemme på mere dominante ansigter.

LÆS OGSÅ: Se Top-20 over Borgens smukkeste mænd her

LÆS OGSÅ: Se Top-20 over Borgens smukkeste kvinder her

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Uheldig kameramand måtte syes efter...
bt.dk
Politiet: Mand faldt ned fra lygtepæl...
bt.dk
Mor bakker op om udskældt rektor: Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx