Af - 13/02-14 11:32; Opdateret: 13/02-14 12:42

Her er Danmarkshistoriens vildeste svindlereHer er Danmarkshistoriens vildeste svindlere

Champagne-drengen Mads Dinesen er sigtet for svindel i millionklassen. Bliver han dømt kan han skrive sig ind på listen over de vildeste svindlere.

storybild

Mads Dinesen er sigtet for svindel, mens de øvrige herre her har rettens ord for, at de er ægte svindlere. Fotokollage: Facebook/Polfoto

Mads Dinesen er sammen med sin kompagnon sigtet for at have svindlet for 30 millioner kroner. Det er flere penge, end de fleste tør drømme om, men i svindler-sammenhæng hører det til i den lave ende af skalaen.

Her er anklagerne: Så meget har Champagnedrengen svindlet
Her er anklagerne: Så meget har Champagnedrengen svindlet

Men næppe har nogen vakt så meget opsigt som Mads Dinesen, der på grund af sine ekstreme kræsenhed og luksuriøse vaner har været en sand medie-darling – ikke mindst på TV3, hvor han er med i programmet 'Kræsne købere,' og derfor kan han måske skrive sit navn ind på listen over Danmarks vildeste svindlere.

Champagnedrengen kræver navneforbud
Champagnedrengen kræver navneforbud


Stein Bagger

I nyere tid må den uofficielle liste blive toppet af IT-Factory-direktøren Stein Bagger, der modtog en dom på syv års fængsel for at have svindlet for hele 831 millioner kroner.

Christian Birch

Stein Bagger er dog i skarp konkurrence med embedsmanden Christian Birch (1760-1829), der igennem en periode på 18 år lagde statsobligationer til side til sig selv for dernæst at indkassere renterne for dem.

Champagnedrengens kendis-slæng: De er også blevet dømt
Champagnedrengens kendis-slæng: De er også blevet dømt

Da han endelig blev opdaget, havde han snydt staten for 1,2198 millioner rigsbankdaler sølv. Det svarede til hele 660 gange hans egen årsløn eller til statens samlede udgifter til den civile administration i 1820. Christian Birch blev idømt fængsel på livstid.

Kurt Thorsen
Den folkelige byggematador Kurt Thorsen fik i 2002 6 års fængsel for bedrageri og dokumentfalsk i den såkaldte PFA-skandale, som omhandlede bedrageri og dokumentforfalskning for i alt 3,7 mia.kroner

Peter Adler Alberti
Politiker og Justitsminister Peter Adler Alberti (1851-1932) blev i 1910 dømt til otte års tugthus for bedrageri og dokumentfalsk. Han havde tabt et privat statslån samt bedraget Den Sjællandske Bondestands Sparekasse for i alt 16,9 millioner kroner, hvilket svarede til godt en femtedel af statens indtægter i et år.

Steen Gude
Ejendomsmatadoren Steen Gude blev idømt seks år bag tremmer plus en bøde på 18,5 millioner kroner, da han i 2012 blev dømt for bedrageri og skyldnersvig. Derudover mistede han retten til at drive virksomhed i fremtiden. Steen Gudes firma gik konkurs og efterlod en milliardgæld til kreditorerne, hvor eksempelvis Roskilde Bank var iblandt.

Klaus Riskær Pedersen

Den pigeglade rigmand Klaus Riskær er blevet idømt fængsel tre gange. Første gang var i 1998, hvor han blev idømt to års betinget fængsel for mandat- og skyldnersvig. Anden gang slap han dog ikke fra at ruske tremmer, da han 2008 fik seks års for bedrageri på 210 millioner kroner.

Tredje gang var i efteråret 2012, hvor han blev idømt et år og seks måneders fængsel for at have hevet en halv million kroner ud af et konkursbo, mens han afsonede sin første fængselsstraf.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Casper Christensen afslører: Det sker...
bt.dk
Mentalerklæring: Så høj er Peter...
bt.dk
Kendt forsvarsadvokat: Derfor er...
bt.dk
Medie: Dansk ligaklub begæret konkurs
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx