Af - 25/06-17 18:06; Opdateret: 25/06-17 20:53

Mystisk fund på havn i Nordsjælland: Kan være tale om sennepsgasMystisk fund på havn i Nordsjælland: Kan være tale om sennepsgas

Et område i Gilleleje er spærret af, efter en fisker muligvis har gjort et farligt fund.

storybild

Brandvæsenet har afspærret et område på Gilleleje Havn, hvor der er risiko for rester af sennepsgas. (Billede: Allan Andersen)

Brandvæsen og politi har her til aften afspærret et område på Gilleleje Havn i Nordsjælland, da der har været risiko for giftige kemikalier.

En fiskekutter har ifølge politiet fået noget ler i garnet, der indeholdt en svag mængde svovl, hvilket muligvis kan stamme fra sennepsgas.

Derfor vi fiskekutteren nu blive fragtet til et afspærret areal, hvor den skal renses, oplyser Nordsjællands Politi.

»Der lå noget ler på dækket, og der var et svagt udslag på svovl. Det kan muligvis stamme fra sennepsgas,« siger vagthavende ved Nordsjællands Politi, Michael Hansen, til metroxpress.

Sennepsgas blev anvendt især under første verdenskrig og i mindre grad under anden verdenskrig. Kommer det i kontakt med huden, kan det være kræftfremkaldende.

Beredskabsstyrelsens såkaldte HazMat-vogn (står for Hazardous materials = farlige materialer red.) har været til stede på Gilleleje Havn. HazMat er et mobilt team, der kan spore og identificere farlige kemiske stoffer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx