Af - 10/08-15 06:57; Opdateret: 10/08-15 09:13

Storstilet TV2-program på kant med privatlivets fred i FrankrigStorstilet TV2-program på kant med privatlivets fred i Frankrig

TV2-programmet 'Mit Frankrig' med Jørgen Leth og Hans Pilgaard krænker ifølge ekspert en fransk skuespillerindes privatliv. TV2 ændrer nu programmet.

storybild

En scene i TV2's program 'Mit Frankrig' med Jørgen Leth og Hans Pilgaard krænker ifølge Frankrigs-ekspert en skuespillerindes privatliv ved at filme ind af hendes vinduer. Her ses de to værter foran en butik i Saint Germain des Près i Paris. (Billede: Foto: TV2)

I tv-programmet 'Mit Frankrig' med Jørgen Leth og Hans Pilgaard har TV2 et 'savoir faire'-problem, når det handler om at respektere privatlivets fred.

Det mener Frankrigs-ekspert og lektor i Fransk på Københavns Universitet Henrik Prebensen, efter Leth og Pilgaard i programmets første udsendelse - vist torsdag den 6. august – peger, kigger og filmer ind af vinduerne til den kendte franske skuespillerinde Catherine Deneuve.

- Der er nogle helt klare bestemmelser i fransk lovgivning om privatlivets fred, og her er der tale om det rene vindueskiggeri, hvilket vil være en overtrædelse af privatfreden, siger Henrik Prebensen til metroxpress.

Hans Pilgaard rystet: DF'er kaldte homo'er unaturlige - nu har hun blokeret ham på FB
Hans Pilgaard rystet: DF'er kaldte homo'er unaturlige - nu har hun blokeret ham på FB

Han vurderer, at sagen kan få konsekvenser for TV2, hvis den franske skuespillerinde vælger at gå rettens vej.

- Hvis Catherine Déneuve valgte at anlægge sag, tror jeg, at TV2 skulle have en ret god forsvarer til at overbevise dommeren om, at det var en informativ nødvendighed at filme ind af vinduerne. Jeg er ikke jurist, men efter at have kigget på nogle domme, ville TV2 nok kunne blive dømt i en fransk retssal, siger Henrik Prebensen og understreger, at strafferammen i værste fald går op til et års fængsel og en bøde på nogle hundredetusinde euro.

Ny homo-udtalelse fra DF'er vækker harme: De 'afviger fra dansk kultur'
Ny homo-udtalelse fra DF'er vækker harme: De 'afviger fra dansk kultur'

Vild påstand: TV2 tør ikke lave film om kronprins Frederik
Vild påstand: TV2 tør ikke lave film om kronprins Frederik

Sagen blev første gang nævnt i fredags i Radio 24/7-programmet 'Det, vi taler om'. Her lykkedes det dog ikke at få et svar fra TV2, som søndag i en mail til metroxpress skriver:

- Vi har gennemgået scenen minutiøst med TV 2’s juridiske eksperter og har som følge af deres rådgivning valgt at fjerne enkelte korte billedsekvenser fra den i alt to-et-halvt minutter lange scene, da det var de juridiske eksperters vurdering, at netop disse dele kunne være i strid med lovgivningen.

Populær vært dropper vejr-job: Jeg var ikke just ekspert
Populær vært dropper vejr-job: Jeg var ikke just ekspert

Genudsendelsen af programmet, som vil blive vist på TV2 Fri i den kommende uge, vil være uden de problematiske scener, oplyser TV2 til metroxpress.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx