Af Lars Dinesen - 05/04-15 16:16; Opdateret: 05/04-15 17:00

Malthe efter pædo-beskyldninger: Nu kræver han millionerMalthe efter pædo-beskyldninger: Nu kræver han millioner

Den pædagogstuderende Malthe Thomsen kræver syv millioner dollar efter beskyldninger om pædofili.

Bildstrecke im Grossformat »

Her ses billeder fra Malthe Thomsens hjemkost til Danmark efter at være blevet frifundet i anklager om pædofili i New York.

Det førte til stor omtale herhjemme, da den danske pædagogstuderende Malthe Thomsen i USA sidste sommer blev anklaget for pædofile overgreb. Sagen faldt med et brag i efteråret, og nu kræver danskeren en stor erstatning.

Ifølge DR Nyheder har Malthe Thomsen indgivet et erstatningskrav mod politiet og anklagemyndigheden i New York på syv millioner dollar, hvilket svarer til cirka 48 millioner kroner.

Malthe Thomsen var som følge af mistanken mod ham en overgang varetægtsfængslet. Fængslingen skyldtes blandt andet, at Malthe Thomsen over for politiet havde erkendt sig skyldig i den rejste sigtelse.

Malthe efter hjemkomst: Jeg er overvældet
Malthe efter hjemkomst: Jeg er overvældet

Men tilståelsen var aflagt på baggrund af en langvarig afhøring, hvor danskeren følte sig presset, og han endte med at trække tilståelsen tilbage.

Beskyldningerne mod danskeren stammede fra en kvinde, som havde arbejdet sammen med ham i den børnehave, hvor de påstået forurettede børn gik.

TV: Her bliver Malthe modtaget af jublende venner og familie
TV: Her bliver Malthe modtaget af jublende venner og familie

Men politiet og anklagemyndigheden formåede ikke at tilvejebringe nogen form for bevis mod Malthe Thomsen, og myndighederne valgte derfor i november at lade sagen falde.

Ud over erstatningskravet har Malthe Thomsen ifølge DR Nyheder også rejst et krav, som i fremtiden skal tvinge politiet i New York til at videofilme den fulde afhøring af en mistænkt.

Efter falske pædofilianklager: Malthe vil sagsøge amerikanske myndigheder
Efter falske pædofilianklager: Malthe vil sagsøge amerikanske myndigheder

Afhøringen af Malthe Thomsen blev kun delvist filmet. Det var den del, hvor tilståelsen faldt. En fuld optagelse ville ifølge danskeren have vist, hvordan hans tilståelse blev affødt af det pres, som politiet lagde på ham.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Anklager i New York dropper sag mod dansker

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx