Af - 28/04-16 22:36

Eks-betjent: Giver 5000 kr. i dusør for oplysninger om voldelige betjenteEks-betjent: Giver 5000 kr. i dusør for oplysninger om voldelige betjente

Den tidligere betjent, Lars Kragh Andersen, udlover nu en dusør på 5000 kroner for personlige oplysninger om de betjente, der var involveret i razzia på Christiania.

storybild

En video af en politirazzia på Christiania i dag har vakt opsigt på sociale medier, fordi mange mener, at betjentene udviser en aggressiv og voldelig opførsel overfor de tilstedeværende personer.

En fotograf fik smadret sit kamera og måtte sys i hovedet efter at være blevet slået med en knippel, ligesom flere andre blev ramt, da politiet trak kniplerne.

Politiet selv afviser, at de har gjort noget galt, og at de tilstedeværende selv var ude om det, fordi de ikke efterlevede politiets anvisninger.

Video: Politiaktion endte i stort slagsmål på Christiania
Video: Politiaktion endte i stort slagsmål på Christiania

Men den tidligere betjent, Lars Kragh Andersen, mener ikke, den forklaring er god nok. Så han udlover nu en dusør på 5000 kroner til den, der kan levere personlige oplysninger om de involverede betjente.

- Der venter 5000 kr i kontanter eller bitcoins til den person, der kan identificere en eller flere af voldsmændene med navn, adresse, billede og telefonnummer, skriver han på Facebook, men det skal ikke ses som en opfordring til vold og selvtægt mod de pågældende betjente, siger han.

- Jeg udbyder en dusør på de pågældende voldsmænd, fordi konsekvenserne ved en offentlig gabestok desværre nok er den eneste straf, de kommer til at modtage for deres udåd, siger Lars Kragh Andersen til MetroXpress.

Landsretten dømmer otte i kæmpe Christiania-hashsag
Landsretten dømmer otte i kæmpe Christiania-hashsag

Han mener ikke, at Det Uafhængige Politiklagenævn er en instans, der efterforsker politivold uafhængigt, og derfor mener han, at en folkedomstol er den eneste måde, man kan komme aggressiv opførsel blandt betjente til livs.

- Jeg håber, at de politifolk der arbejder hos Task Force Pusherstreet bliver utrygge og tilbageholdende i forhold til at udføre deres arbejde, siger Lars Kragh Andersen og understreger, at han ikke opfordrer til, at folk bruger oplysningerne til voldelig selvtægt.

Betjent sigtet for vold med peberspray på Christiania
Betjent sigtet for vold med peberspray på Christiania

- Nej. Det gør jeg ikke. Jeg vil offentliggøre alle oplysningerne til offentligheden. Så må folk selv vurdere, hvad de vil bruge dem til.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Studerende anklagede Støjberg for at...
bt.dk
Åbent brev: Landstræner var fuld...
bt.dk
Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Borgere i protest: Historisk kro står...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx