Af - 19/09-14 19:56

Mistede job da han stillede op til FolketingetMistede job da han stillede op til Folketinget

Livsstilseksperten Henrik Dahl leder efter job på Facebook. Han mistede nemlig mange kunder, da han besluttede sig for at stille op til Folketinget for Liberal Alliance.

storybild

(Billede: Polfoto)

Henrik Dahl er uddannet sociolog og var i mange år kendt som livsstilsekspert på "Kender du typen?", debattør og forfatter.

Men i slutningen af april sprang Henrik Dahl ud som folketingskandidat for Liberal Alliance, og det betød en nedgang i antallet af foredrags- og konsulentjobs.

Kontrol med danske dagpenge i udlandet er hullet
Kontrol med danske dagpenge i udlandet er hullet

Det skrev han i en Facebook-opdatering i går:


Henrik Dahls opslag er indtil videre blevet delt over 100 gange og har høstet 600 'likes'.

Numse-Rasmus på røven: Tigger penge på Facebook
Numse-Rasmus på røven: Tigger penge på Facebook

Mange har respekt for, at sociologen melder ærligt ud, mens adskillige andre morer sig over jobsøgningen set i forhold til Dahls politiske tilhørsforhold:

- Det er simpelthen så morsomt, når man tænker på Liberal Alliances syn på de arbejdsløse!

- Så må du vel ud på det frie marked og skabe dit eget arbejde som iværksætter og være din egen lykkes smed. Prøv at tænk: du står med en enestående chance for at vise at LA's politik virker!

- Mon ikke der er et job i din kommune? Der er ikke den store brug for akademikere for tiden, men der ligger vel et pizzaria eller en lokal superbrugs, der har brug for en servicemedarbejder. Ellers har du vel en kæreste eller kone, som kan forsørge dig, skriver en anden.

- Liberal Alliance er kendt for at have en usædvanlig hård og fordømmende tone overfor arbejdsløse. Den tone har været med til at få mange i forvejen marginaliserede mennesker til at føle sig endnu mere marginaliserede.af Dahls Facebook-venner med henvisning til, at Dahls LA-"kolleger" Joachim B. Olsen og Ole Birk begge har været ude og kritisere arbejdsløse i stærke vendinger.

Ole Birk udtalte i radioprogrammet "Ibens", at samfundet helst elst skulle se lidt ned på de arbejdsløse.

- Der skal også være en stigmatisering af folk, der går ned og beder om hjælp på kommunen, selvom de kan klare sig selv, lød det fra politikeren.

Englands 'Dovne Robert': Far til 26 og har modtaget ydelser i millionklassen
Englands 'Dovne Robert': Far til 26 og har modtaget ydelser i millionklassen

Joachim B. Olsen mente følgende i 2012, da han i DR udtalte sig om en arbejdsløs mand, der ikke var villig til at flytte fra København til Jylland, hvor der var ledige jobs i hans felt:

- Nu er det bare sådan, at du er på overførselsindkomst og du lever af andre folks penge. Og derfor kan du ikke tillade dig at være kræsen.

Men det har ikke noget med Henrik Dahls opslag at gøre, mener en af hans Facebook-venner:

- Lige meget hvad LA mener om ledige eller ikke mener er det ikke så klædeligt at bruge Henriks søgen ind i arbejdsmarkedet til politiske markeringer. Faktisk er det forstemmende og ulækkert.

Henrik Dahl skriver på Facebook, at han efter sin update har fået flere jobtilbud.

Hvad mener du? Er det i orden at bringe Liberal Alliances holdning til arbejdsløshed ind i debatten, eller er det at sparke på én, der ligger ned?

Og er det et problem, at man mister jobs, når man stiller op til Folketinget?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dårligst af alle: Helt og aldeles...
bt.dk
BT's karakterbog: 'Nej, nej, nej, en...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Mand druknede under badetur - ven...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx