Af - 14/04-15 06:51; Opdateret: 14/04-15 09:28

Minister vil fordoble straffen: Stor stigning i sager om dyremishandlingMinister vil fordoble straffen: Stor stigning i sager om dyremishandling

Antallet af sager om grov mishandling af dyr er steget markant de seneste år, lyder det fra dyreværnsforeninger. Fødevareministeren vil nu fordoble straffen for dyremishandling.

Bildstrecke im Grossformat »
Denne hund lider af cherryeyes. Det er meget smertefuldt, men koster også flere tusinde kroner at få lavet, så derfor er der mennesker som sparer på dyrelægeforeningen. Dyreværnet har bekostet operation og hunden fik det godt igen. Her har en kat fået skudt et søm gennem hovedet med en sømpistol. Her ses den samme kat, der blev indleveret til Dyrenes Beskyttelse, fra siden. Tino og Tildo blev fjernet i en dyreværnssag i Frederecia i 2013. De boede i en stald og var stærkt underernærede på grund af sult. Dyrenes ejer anførte, at han ikke havde råd til mad. Tino og Tildo blev fjernet i en dyreværnssag i Frederecia i 2013. De boede i en stald og var stærkt underernærede på grund af sult. Dyrenes ejer anførte, at han ikke havde råd til mad. Tino og Tildo blev fjernet i en dyreværnssag i Frederecia i 2013. De boede i en stald og var stærkt underernærede på grund af sult. Dyrenes ejer anførte, at han ikke havde råd til mad. her ses hunden Tilde efter behandlingen hos Dyreværnet. Tino og Tildo blev fjernet i en dyreværnssag i Frederecia i 2013. De boede i en stald og var stærkt underernærede på grund af sult. Dyrenes ejer anførte, at han ikke havde råd til mad. Here ses Tilde efter behandlingen hos Dyreværnet. Her ses en kat, der er blevet forsøgt aflivet med en skovl eller spade med det resultat, at kæbe og tænder var smadret, men katten stadig var i live, da den blev indleveret til Dyrenes Beskyttelse. Fredag den 14. februar 2014 fandt en hundelufter en plasticpose med en druknet kat nær Gudenåens bred. Kattens for- og bagben var brækket om på ryggen og hæftet sammen med elektrikerstribs. Begge bagben har brud. Dyrenes Beskyttelse har beskrevet sagen her. Katten, der blev fundet i en plastikpose ved Gådenåen, blev efterfølgende røntgenfotograferet. Billederne viser benbrud og tydelige tegn på mishandling.

Vi skal advare mod meget voldsomme billeder i dette galleri.

Der er sket en stor stigning i antallet af sager om grov mishandling af dyr hos dyreværnsorganisationer.

Dyreværnet har oplevet en firedobling på to år – fra 136 indberetningssager i 2012 til 503 sager sidste år, oplyser direktør i Dyreværnet, Signe Sehested Lund, til metroxpress.

- Alle dyrene er så syge, at de er kommet til os i ambulancer. Vandrøgtede, underernærede, kræftsyge, smerte-ramte og ikke mere opretgående dyr. Det er mere end et dyr om dagen som indberettes, og tænk så på alle de dyr som slet ikke indberettes, siger Signe Sehested Lund.

Mirakel-redning i sidste øjeblik: Fandt såret hund fastbundet til togskinner
Mirakel-redning i sidste øjeblik: Fandt såret hund fastbundet til togskinner

Hos Dyrenes Beskyttelse havde man sidste år 3.069 sager, hvilket er en tredobling på fem år.

Sidste år blev 619 sager om dyremishandling anmeldt til politiet. Heraf handlede 33 om grovere uforsvarlig behandling af dyr, viser tal fra Danmarks Statistik.

De mange sager får nu fødevareminister Dan Jørgensen (S) til at foreslår en stramning af dyreværnsloven. Der skal skrues op for bødestørrelser til både privat og erhverv, og så skal fængselsstraffene hæves.

Sager om dyreplageri tager over et år
Sager om dyreplageri tager over et år

Fødevareministeriet vil nu i samråd med Rigsadvokaten og Justitsministeriet undersøge, hvor meget straffene skal hæves, og i hvilke situationer. Det sker med henblik på at fremsætte et lovforslag efter valget, hvis regeringen stadig er ved magten.

- Jeg ser gerne, at vi ender på et niveau, hvor straffene er dobbelt så høje, som de er i dag, siger Dan Jørgensen til metroxpress.

Strafferammen er i øjeblikket op til et års fængsel ved førstegangsforseelser og to år i gentagelsestilfælde. Bøderne kan løbe op i 5.000 kroner for private og 25.000 kroner for erhvervsdrivende ved førstegangsforseelser.

I praksis ligger strafniveauet i mishandlingssager på omkring 30 dages fængsel.

Kanin blev stjålet og slået ihjel på grusom vis - drenge lagde video på Facebook
Kanin blev stjålet og slået ihjel på grusom vis - drenge lagde video på Facebook

Tæver struds til døde med skovl: giver pony skylden
Tæver struds til døde med skovl: giver pony skylden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx