Af Marc Nicholas Thygesen - 28/04-15 14:03; Opdateret: 28/04-15 14:30

Økonomiminister: Tre millioner i arbejde er måletØkonomiminister: Tre millioner i arbejde er målet

Beskæftigelsen er steget i snart to år i Danmark. Målet er tre millioner danskere i arbejde, siger minister.

storybild

(Billede: Polfoto/DAUGAARD JENS HENRIK)

Selvom beskæftigelsen er steget de seneste 22 måneder, er der fortsat et stykke vej til økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaards (R) mål for arbejdsstyrken i Danmark.

Nordjyde blev afsløret i pjæk og krævede 120.000 kroner efter fyring
Nordjyde blev afsløret i pjæk og krævede 120.000 kroner efter fyring

I februar kom 4100 flere til, så der i alt er knap 2,6 millioner personer med et lønmodtagerjob på det danske arbejdsmarked. Målet er tre millioner i arbejde, skriver ministeren i en kommentar.

- Jeg vil gerne sige tillykke til hver eneste dansker, der siden maj 2013 har udskiftet ledighedskøen med kantinekøen, fordi beskæftigelsen for lønmodtagere er steget med over 53.000 personer.

- Mit mål er, at tre millioner danskere kommer i arbejde, og med de nye tal tager vi endnu et skridt i den retning, siger Morten Østergaard.

Med stigningen i februar rammer lønmodtagerbeskæftigelsen det højeste niveau siden september 2009, oplyser Danmarks Statistik.

Strejkende skraldemænd skal genoptage arbejdet
Strejkende skraldemænd skal genoptage arbejdet

De nye job bliver skabt i private virksomheder. I den private sektor steg antallet af lønmodtagere med 4600 i februar, mens der samlet blev 500 færre job i det offentlige.

- Jeg er tilfreds med, at fremgangen i beskæftigelsen, som er steget 22 måneder i træk, er bredt funderet i den private sektor i stort set alle brancher, siger Morten Østergaard.

- Både byggeri, industri, handel og service viser gode takter og ansætter flere personer. Fremgangen i beskæftigelsen er også et tegn på, at reformindsatsen virker, og at stadig flere får fodfæste på arbejdsmarkedet, tilføjer han.

Thomas bliver vraget til jobsamtalen, når han åbner munden
Thomas bliver vraget til jobsamtalen, når han åbner munden

Ifølge cheføkonom Mads Lundby Hansen fra den borgerlig-liberale tænketank Cepos er målet om tre millioner i beskæftigelse ikke ambitiøst nok.

- Det kan lyde højt, at beskæftigelsen skal udgøre tre millioner personer. Men når de tre millioner i beskæftigelse først skal nås i 2025, er det ikke så ambitiøst. Så kræver det nemlig kun cirka 10.000 ekstra i arbejde via nye reformer, skriver han i en kommentar.

- Finansministeriet skønner nemlig i forvejen, at der i 2025 vil være 2.990.000 personer i beskæftigelse, tilføjer han.

Cepos' cheføkonom ser gerne, at målet sættes højere, og at beskæftigelsen øges yderligere via reformer af for eksempel efterløn, dagpenge, kontanthjælp, folkepension og skattesystem.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx