Af - 19/08-16 13:28

Tre teenagere dømt i voldtægtssag: Den ene synes dommen er alt for hårdTre teenagere dømt i voldtægtssag: Den ene synes dommen er alt for hård

Den ene af de tre dømte i den meget omdiskuterede voldtægtssag fra Herfølge mener otte månders fængsel er alt for hård en straf.

storybild

Det vakte store protester, da de tre unge mænd i første omgang blev frifundet i byretten tilbage i april. Her er det billeder fra en demonstration i København. (Billede: Scanpix)

Otte måneder bag tremmer er alt for hård en straf.

Det mener den ene af de tre unge mænd, der mandag blev dømt skyldig i Landsretten i den meget omtalte voldtægtssag fra Herfølge, hvor en 17-årig pige tilbage i 2014 blev voldtaget ved en ungdomsfest.

Unge mænd idømmes fængsel i omdiskuteret voldtægtssag
Unge mænd idømmes fængsel i omdiskuteret voldtægtssag

Det fortæller den unge mands advokat Simon Hauch til metroxpress.

- Han er uforstående over for dommen og straffen på otte måneders ubetinget fængsel. Han mener ikke, og det gør jeg for den sags skyld heller ikke, at man i tilstrækkelig grad har lagt vægt på de beviser, der talte til støtte for hans sag, siger Simon Hauch.

Advokat i voldtægtssag: Måske fortrød pige sex med drenge
Advokat i voldtægtssag: Måske fortrød pige sex med drenge

Han fortæller, at han og hans klient nu overvejer at indbringe sagen for Procesbevillingsnævnet med henblik på at få strafudmålingen nedsat eller gjort den delvist betinget. Selve skyldsspørgsmålet kan dog ikke ankes.

- Jeg mener sagtens, at man på grund af hans unge alder (17 år på gerningstidspunktet, red. ) kan tale for, at straffen burde nedsættes eller gøres delvist betinget. Ved fastsættelsen af straffen har man heller ikke lagt vægt på det ekstraordinære pres, som den massive mediebevågenhedaf sagen har haft på min klient. Det har været helt ud over det sædvanlige, og det i sig selv har været en straf, som jeg synes burde tælle i formildende retning, siger Simon Hauch.

Den unge mand blev i Landsretten dømt skyldig for forsøg på voldtægt af den dengang 17-årige, som ifølge Vestre Landsret var så påvirket af alkohol og mangel på insulin, at hun ikke kunne sige fra.

Anklager i sag om gruppevoldtægt: Det var pigens seksuelle debut
Anklager i sag om gruppevoldtægt: Det var pigens seksuelle debut

Sammen med sin kammerat blev han straffet med otte måneders fængsel for på skift at have haft oralsex med pigen. Vennen blev dømt for fuldbyrdet voldtægt af pigen. Den tredje unge mand i sagen blev dømt for voldtægtsforsøg, hvilket har udløst en straf på seks måneder. Årsagen til at to af de tre unge mænd fik otte måneder, var, at de ifølge landsretten handlede i forening, hviklet var en skærpende omstændighed.

Vidne om påstået voldtægtsoffer: Hun var nærmest bevidstløs
Vidne om påstået voldtægtsoffer: Hun var nærmest bevidstløs

De tre unge mænd blev tilbage i april måned frikendt ved Byretten i Roskilde for anklagerne imod dem, hvilket udløste store protester og demonstrationer. Sagen blev efterfølgende anket og indbragt for Vestre Landsret, som i mandags omstødte byrettens dom.

LÆS OGSÅ: Enhedslisten efter omtalt voldtægtssag: System er sexistisk

LÆS OGSÅ: Kvindesamfund: Dom giver voldtægtsofre mod til at stå frem

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx