Af Lars Dinesen - 01/01-16 21:40

Løkke vil sende flygtninge i arbejde med trepartLøkke vil sende flygtninge i arbejde med trepart

Både politikere, fagbevægelse og arbejdsgivere vil have flygtninge i arbejde. Nu skal der handling bag ordene.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Meyer Kenneth)

Kommer du til Danmark, skal du arbejde.

Det var ganske vist den forhenværende socialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt, der sidste år rullede en landsdækkende kampagne under det slogan ud, men hendes efterfølger, Lars Løkke Rasmussen (V) er enig, lader han forstå i sin nytårstale.

Her slår han fast, at de trepartsforhandlinger - altså mellem regering, fagbevægelse og arbejdsgivere - som han har varslet i sit regeringsgrundlag, skal handle om at få flygtninge ind på arbejdsmarkedet.

Kommentatorer: Løkke åbner for grænsekontrol som aldrig før
Kommentatorer: Løkke åbner for grænsekontrol som aldrig før

- Jeg er glad for, at danske fagforeninger og arbejdsgiverorganisationer klart har sagt, at de deler regeringens ambition om, at vi skal blive markant bedre til at få flygtninge med i arbejdsfællesskabet, siger Løkke.

- Nu skal vi sætte handling bag ordene. Det bliver det første, vi tager fat på i trepartsdrøftelserne i det nye år.

- På samme måde vil regeringen invitere kommunerne til en dialog om, hvordan vi i fællesskab letter den enorme opgave, de står med.

- Kommunerne skal modtage flere flygtninge og familiesammenførte end i mange år. Vi skal blive bedre til at integrere dem, der kommer, lyder det fra statsministeren.

Han mener, at konsekvensen af manglende integration vil blive, at der ikke vil være penge til velfærd og skattelettelser.

- Vi risikerer, at de penge forsvinder til stigende udgifter til flygtninge. Det må ikke ske, siger Løkke.

Løkke: Kontrol ved den tyske grænse kan blive nødvendig
Løkke: Kontrol ved den tyske grænse kan blive nødvendig

Ifølge Helle Ib, der er politisk kommentator ved dagbladet Børsen, efterlader talen ingen tvivl om, at integrationen af flygtninge på arbejdsmarkedet kommer til at fylde meget.

- Hele signalet i Løkkes tale er, at den stramme udlændingepolitik skal fortsætte, og man skal begrænse antallet der kommer hertil. Men den anden side af det - integrationen - den skal have fuld skrue, siger hun.

Ministre ønsker prins Henrik godt otium til nytårskur
Ministre ønsker prins Henrik godt otium til nytårskur

LO, der repræsenterer lønmodtagersiden i en trepartsdrøftelse, er med på at finde løsninger, der kan hjælpe flygtninge i job.

- Men vi skal samtidig huske, at andre grupper på kanten af arbejdsmarkedet, herunder dagpengemodtagere og mennesker, der er faldet ud af dagpengesystemet, kommer i job, siger LO-formand Lizette Risgaard i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Danskernes tillid til politikere er på et historisk lavpunkt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx