Af - 18/11-15 13:51

Sexolog: Denne slags sex kan sammenlignes med prostitutionSexolog: Denne slags sex kan sammenlignes med prostitution

Sexologer advarer mod en helt bestemt type sex, som næsten alle i et parhold oplever at have. Denne form for sex kan både give dig et forkert selvbillede og underlivssmerter.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du er en af dem, der lever i et parforhold med pligtsex, så klik dig gennem galleriet, hvor du får svar på, hvordan du bryder med pligtsexen.

Du ligger i sengen, men du har ikke spor lyst til sex. Din kæreste ligger ved siden af og har helt tydeligt lyst. Hvad gør du?

De fleste i sådan en situation vælger at have sex med partneren. Det sker i hvert fald alt andet end sjældent, forklarer en sexologisk rådgiver. Det skriver norske KK Livsstil.

- Den ene ønsker mere sex end den anden, og derfor stiller man op for at bevare husfreden. Det er en enkel måde at løse ting på, som ikke nødvendigvis er så heldig på sigt, siger Siril Jensen, der er sexologisk rådgiver.

TV: Årets Paradise-babe - Jeg er klar på sex!
TV: Årets Paradise-babe - Jeg er klar på sex!

Hun forklarer, at det ikke er særlig sundt at have pligtsex over længere tid, da det kan have en negativ effekt på ens eget selvbillede.

Sat på spidsen kan pligtsex sammenlignes med prostitution - man giver noget af sin krop for at opnå noget. Jeg anbefaler, at man undgår det.
Det siger sexologisk rådgiver Siril Jensen.

Hun forklarer, at hvis man kun har pligtsex, har man en udfordring i parforholdet, og det bør man behandle på et dybere niveau.

- Pligtsex sker på bekostning af ens egne behov og ønsker. Man stiller sin krop til disposition for at tilfredsstille en anden end sig selv. For mange bliver det en levemåde, som fungerer, fordi de med tiden bliver gode til at distancere sig fra det - det bliver normalen, siger Siril Jensen.

Så mange mænd bruger Tinder til at få et uforpligtende knald!
Så mange mænd bruger Tinder til at få et uforpligtende knald!

Men udover at give dig et dårligt selvbillede, så kan pligtsex også øge kvinders risiko for at få 'vestibulitis', der giver smerter i underlivet. Det fortæller Siv Gamnes, som er specialist i sexologisk rådgivning.

Hun uddyber, at årsagen til vestibulitis endnu ikke er klarlagt, men undersøgelser viser, at mange af de kvinder, som får disse underlivssmerter, samtidig fortæller, at de har sex uden at have lyst.

Mænd der hjælper med huslige sysler får mere og bedre sex
Mænd der hjælper med huslige sysler får mere og bedre sex

Når man ikke har lyst til at have sex, er skeden og kroppen heller ikke klar til at have sex. Skeden er ikke fugtig nok til at gennemføre samlejet. Det forklarer Siv Gamnes, der uddyber, at pligtsex derfor kan resultere i ømme slimhinder.

Hun fortæller desuden, at pligtsex kan betyde, at man oplever kroniske underlivssmerter og andre problemer i underlivet.

Behårede mennesker har mest sex
Behårede mennesker har mest sex


LÆS OGSÅ: Snød sig til dildosex med veninde: Nu har hun fået sin straf

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
Flere tordnede mod 'sexistisk' sang:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx