Af - 01/07-17 08:43

Mange tusinde passagerer rammes: Togstrækning lukkes ned i ugevisMange tusinde passagerer rammes: Togstrækning lukkes ned i ugevis

Fra lørdag og frem til 16. juli vil der ikke køre nogen tog på s-togs-strækningen mellem Østerport og Hellerup Station på grund af sporfornyelse.

storybild

(Billede: Arkivfoto: Dennis Lehmann)

Anden etape af en omfattende sporfornyelser på S-banestrækningen mellem Valby og Svanemøllen begynder natten til lørdag, hvor man påbegynder arbejdet mellem Svanemøllen og Østerport Station.

'Nu er turen kommet til strækningen mellem Østerport og Svanemøllen. Sporene er slidte, og det er nødvendigt at udskifte dem nu, da vi ellers kan risikere at skulle sætte hastigheden ned, hvilket kan resultere i forsinkelser til gene for passagererne,' siger Stefan Normann, projektleder i Banedanmark, i en pressemeddelse.

DF og S vil beskytte tyndt befolkede områder i togudbud
DF og S vil beskytte tyndt befolkede områder i togudbud

Men selv om sporfornyelsen udelukkende vil finde sted mellem Svanemøllen og Østerport Station, så oplyser Bane Danmark, at der ikke vil køre tog mellem Hellerup Station og Østerport Station. S-togene vil i stedet blive erstattet af busser i hele perioden.

Bane Danmark skal udskifte skinner og sveller på den godt og vel 2,5 kilometer lange strækning mellem Østerport Station og Svanemøllen Station. Hertil vil de udføre en del grave- og drænarbejder lige ved banen, inden de igen kan åbne for driften.

Strækningen mellem Hellerup Station og Østerport Station er en trafikeret stækning, hvorfor det også kan gå hen og få betydning for de mange pendlere på strækningen.

'Vi har så vidt muligt planlagt arbejdet på en måde, hvor generne bliver så få som mulige. Vi kan desværre ikke undgå, at det vil påvirke passagererne, men arbejdet er lagt i sommerferieperioden, hvor der traditionelt set er færre passagerer, der rejser med S-tog,' siger Stefan Normann i pressemeddelelsen.

DSB får i fremtiden mere konkurrence om togstrækninger
DSB får i fremtiden mere konkurrence om togstrækninger

Men det er ikke kun de tusinder af pendlere på strækningen, som vil blive generet af sporfornyelserne. Folk, der bor i nærheden af strækningen, vil også opleve daglige gener i perioden, har Stefan Normann tidligere fortalt BT.

»Det er desværre uundgåeligt at arbejdet vil medføre støj. Vi er lidt i et dilemma, for hvis man skulle nøjes med at arbejde om dagen, så ville lukningen af banen tage dobbelt så lang tid, og det ville påvirke pendlerne i unødig lang tid. Så det er en afvejning af, hvad der er bedst, og der har vi så valgt at få arbejdet overstået hurtigst muligt,« lød det tilbage i marts måned.

Bane Danmark anbefaler, at man holder sig opdateret på s-togene via Rejseplanen eller dsb.dk.

LÆS OGSÅ: DSB lover at kunne stå på egne ben om 13 år

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Maleri af kronprins Frederik deler...
bt.dk
Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Dansk by tæt på at løbe tør for vand...
bt.dk
Superligaklub åbner for comeback:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx