Af Ritzau - 07/05-17 19:45; Opdateret: 07/05-17 20:23

Fører af vandscooter fængsles efter dødsulykke i Københavns HavnFører af vandscooter fængsles efter dødsulykke i Københavns Havn

To amerikanske kvinder mistede livet, da vandscooter med høj fart påsejlede den udlejningsbåd, de sad i.

storybild

Redningsfolk ses efter ulykken lørdag aften i Københavns Havn, hvor en vandscooter påsejlede en udlejningsbåd. To amerikanske kvinder mistede livet. (Billede: Scanpix/Uffe Weng)

Efter dødsulykken i Københavns Havn er en 24-årig fører af en vandscooter blevet varetægtsfængslet til 1. juni.

Det er resultatet af et grundlovsforhør søndag aften i Københavns Byret.

Den 24-årige sigtes af politiet for dobbelt uagtsomt manddrab, for hensynsløst at have udsat andre for livsfare og for at have undladt at hjælpe personer i nød.

På en vandscooter sejlede han lørdag aften med høj fart ind i en langsomt sejlende udlejningsbåd med flere personer.

To amerikanske kvinder, der befandt sig i båden, mistede livet. De er i begyndelsen af 20'erne, oplyser politiet søndag aften til Ritzau. Begge var i Danmark på skoleophold.

Den ene kvinde, der pådrog sig kraniebrud, døde lørdag aften. Den anden døde på Rigshospitalet natten til søndag af sine kvæstelser.

Det er mandens fortid, som dommeren henviser til som begrundelse for varetægtsfængslingen. Han er tidligere blevet dømt for farlig vold og for røveri.

Der er risiko for, at den 24-årige på fri fod atter vil begå personfarlige handlinger, mener dommeren ifølge anklager Anders Larsson.

I retten har manden grædt, men har ikke ønsket at udtale sig, har flere medier rapporteret. Han nægter sig skyldig.

Lørdag aften sejlede en gruppe på seks vandscootere - eller jetski - ind i havnen. De skabte opmærksomhed og frygt. Ifølge politiets oplysninger blev der sejlet med i hvert fald 55 kilometer i timen. Og den 24-årige styrede altså den scooter, der ramte udlejningsbåden fra firmaet GoBoat.

Syv andre - seks mænd og en kvinde - sigtes ligeledes for at have udsat andre i havnen for livsfare på grund af den høje fart.

Alle er dog blevet løsladt af anklageren, efter at de har afgivet forklaring i grundlovsforhøret. Han spurgte ifølge ekstrabladet.dk igen og igen ind til farten, men fik ingen præcise svar.

- Jeg sejlede ikke vildt, bedyrede en af de sigtede.

Til politiet har den 24-årige sagt, at han forsøgte at undvige udlejningsbåden. Han gik i panik efter påsejlingen og satte ligesom de andre kursen mod Brøndby Havn. Her blev de alle anholdt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forløst Brøndby-helt: 'Det her er et...
bt.dk
Politiet: 21-årig dykker er fundet død
bt.dk
Ikonisk dansk band leverede kongelig...
bt.dk
Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx