Af Ritzau - 23/08-16 07:28; Opdateret: 23/08-16 08:40

FOA: Gode takter i forslag om ny institutionsformFOA: Gode takter i forslag om ny institutionsform

Formand Dennis Kristensen siger det er afgørende, at der er tale om nye penge.

storybild

Det er knap fem måneder siden, at en 57-årig sosu-assistent blev dræbt af en psykisk syg beboer på det kommunale bosted Center Lindegården i Roskilde. (Billede: Scanpix/Emil Hougaard)

Der skal handling til, efter at fem ansatte på under fem år er blevet dræbt af beboere på bosteder for psykisk syge.

Derfor er der også gode takter i at oprette en ny type institution, som kan rumme de borgere, der ikke er plads til i psykiatrien, men som er for syge og farlige til at komme ud i de kommunale botilbud.

Det siger formanden for FOA, Dennis Kristensen, efter at social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) har bebudet, at hun vil afsætte et "trecifret millionbeløb" over fire år til at oprette et nyt tilbud i psykiatrien til borgere med særligt komplekse problemer.

- Vi støtter den nye institutionstype. Det er en ny mulighed for at håndtere dem, man ikke kan håndtere på bostederne, fordi man er under serviceloven og ikke psykiatriloven, siger FOA-formanden, som repræsenterer personalet på landets bosteder.

Ministeren vil finde pengene i satspuljen, men det afgørende er dog, at der er tale om nye penge.

- Vi skal se det endelige forslag, for det er indtil videre en meget upræcis melding, siger Dennis Kristensen.

- Jeg er usikker på, at det bare er en kvittering for, at regeringen har lovet et udspil, som de ikke er færdige med. Vi er selvfølgelig spændt på, om man med forslaget kan sige, at man har gjort alt, hvad man kan gøre.

Det er knap fem måneder siden, at en 57-årig sosu-assistent blev dræbt af en psykisk syg beboer på det kommunale bosted Center Lindegården i Roskilde.

Karen Ellemann ønsker ikke at gå i detaljer med, hvilket personale der skal være på den nye institutionsform.

KL har tidligere i august også foreslået en ny bostedstype. Her er ønsket, at det skal rumme borgere, der er for syge og farlige til bosteder, som drives af kommunerne, men ikke kan indlægges.

I stedet skal tilbuddet være et behandlingstilbud, der derfor skal drives af regionerne. Regionerne har også tidligere foreslået, at der oprettes en ny bostedstype.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

USA's topforhandler: EU og Danmark...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert om...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx