Af - 28/01-14 10:26; Opdateret: 28/01-14 11:05

PensionDanmark: Vi overbød GoldmanPensionDanmark: Vi overbød Goldman

PensionDanmark var klar til at give en langt højere pris for Dong end den omstridte amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

storybild

Den danske stat vil gerne sælge en del af Dong Energy, men regeringen er kommet i modvind, fordi de planlægger at sælge til den omdiskuterede amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. (Billede: Polfoto/arkiv)

Finansminister Bjarne Corydon (S) har igen og igen sagt, at den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs er kommet med det bedste tilbud til den danske stat om at overtage en del af Dong Energy.

Men det bliver der nu sået tvivl om. Interne dokumenter, TV2 Finans er kommet i besiddelse af, viser nemlig, at PensionDanmark var klar til at give en højere pris end Goldman Sachs.

S-koryfæer raser over Corydon: Regeringen bruger 'pølseargumenter'
S-koryfæer raser over Corydon: Regeringen bruger 'pølseargumenter'

Man bød et beløb, der svarede til, at Dong har en samlet værdi på 46 milliarder kroner, mens Goldman Sachs' bud, der da også er blevet kritiseret for at være for lavt, prissætter energi-giganten til blot 32 milliarder kroner.

PensionDanmark ville selv investere tre milliarder kroner, men forpligtede sig i tilbuddet til at samle et konsortium, der kunne sikre en samlet investering på otte milliarder kroner. Det svarer til det beløb, Goldman Sachs skyder ind i Dong.

Kritikere vil demonstrere mod Dong-salg
Kritikere vil demonstrere mod Dong-salg

Hvilket tilbud, der er bedst - PensionDanmarks eller Goldman Sachs' - er en kompleks vurdering, men de nye oplysninger viser i hvert fald, at PensionDanmarks tilbud prissatte Dong højere end den amerikanske investeringsbank.

Enhedslisten har igennem hele forløbet været imod salget af 19 procent af Dong, og i de seneste uger er Dansk Folkeparti også blevet skeptiske.

DF til Corydon: Få nu brygget de kander kaffe
DF til Corydon: Få nu brygget de kander kaffe

- Rigtig meget tyder på at der vil kunne laves en bedre aftale for Danmark og danskerne, siger Kristian Thulesen-Dahl til TV2 News.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor: Disse sange synger...
bt.dk
Politifolk dømt: Blev bestukket af...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Ny aftale: Døende patienter får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx