Af - 13/01-15 13:55

860.000 drikker for meget: De aner ikke hvor de kan få hjælp860.000 drikker for meget: De aner ikke hvor de kan få hjælp

Danskerne drikker for meget, og kun få kender til kommune-hjælp på området.

storybild

Få danskere ved hvor de kan få hjælp til deres alkoholmisbrug. (Billede: Polfoto)

140.000 er afhængige. 585.000 har et skadeligt forbrug og 860.000 har et forbrug, der er alt alt for højt. Det viser tal fra Statens Institut for Folkesundhed på Syddansk Universitet.

Men kun få ved, hvor der er hjælp at hente. Det skriver DR Nyheder.

Hele 80 procent af borgere i aldersgruppen 30 til 70 år ved ikke at hver enkelt kommune skal kunne tilbyde et gratis skræddersyet behandlingstilbud til alle, der drikker for meget og gerne vil i behandling.

Pust her! Gymnasier vil teste elever for stoffer og alkohol i skoletiden
Pust her! Gymnasier vil teste elever for stoffer og alkohol i skoletiden

Det viser en meningsmåling fra organisationen Alkohol og Samfund. Og det er bekymrende mener alkoholekspert Kit Broholm:

- Det er et alt, alt for højt tal. Der er en meget stor gruppe mennesker, der har et medlem i deres familie med et alkoholproblem. Så der er et behov for, at man får kendskab til, at der er et gratis behandlingstilbud i alle kommuner, siger hun til DR.

En af grundene til, at så mange er uvidende om kommunernes behandlingstilbud, kan hænge sammen med, at mange kommuner er dårlige til at oplyse om det.

Dit immunforsvar lider under drukturen
Dit immunforsvar lider under drukturen

En undersøgelse, foretaget af Alkohol og Samfund i maj sidste år, viser, at 59 kommuner ikke oplyser korrekt om borgernes fire rettigheder i behandlingsgarantien.

Allerød er en af de kommuner, der ligger dårligst i undersøgelsen.
Det er en klokkeklar fejl, at man stort set ikke kan finde nogen information på kommunens hjemmeside, erkender den konservative borgmester, Jørgen Johansen:

- Der er ingen tvivl om, at vi har begået en lille brøler. Den retter vi op på, så vi bliver synlige der, men jeg tror, at det vigtigste i det her handler om personligt kontakt, og det er vi rigtig gode til, siger han.

Juledruk kan gøre blind, hvis du bruger kontaktlinser
Juledruk kan gøre blind, hvis du bruger kontaktlinser

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx