Af - 30/10-15 21:06

8 TEGN: Er din kollega sociopat?8 TEGN: Er din kollega sociopat?

Arbejder du sammen med en person, som du ikke kan døje? Det kan der måske være en grund til.

Bildstrecke im Grossformat »

Arbejder du sammen med en sociopat?

Alle vil før eller siden have en kollega, som de ikke bryder sig om. Oftest er der tale om en person, som man ganske enkelt bare ikke spiller sammen med - men der kan også være tale om en sociopat.

Og det er lige straks værre.

GUIDE: Det afslører din håndskrift om dig
GUIDE: Det afslører din håndskrift om dig

Baseret på iagttagelser af klinisk psykolog Martha Stout, der har skrevet bogen 'The Sociopath Next Door', har Bustle.com fundet otte tegn på, at du arbejder sammen med en sociopat.

Din kollega er charmerende


Man kan sagtens være karismatisk uden at være sociopat, dog er charme et fællestræk for mange med lige netop denne dyssociale personlighedsstruktur. Da disse personer ofte er i centrum, kan kollegaer også få det indtryk, at vedkommende laver en masse, selvom det ofte er det modsatte, der gør sig gældende.

Din kollega mangler empati


Din kollega er måske nok så charmerende, men har vedkommende nogle nære relationer på arbejdspladsen? Manglende empati gør det svært for sociopater at agere med andre på et dybere plan.

Din kollega keder sig konstant


Ifølge Stout lider mange sociopater af en næsten invaliderende kedsomhed, der kun kan løses ved at lave små "spil", som kun de selv kan vinde. Dette ved at opsætte nogle situationer, hvor andre er nødt til at handle på en måde, de ikke ellers ville have gjort.

Din kollega er kronisk løgner


Sociopater lyver ofte og uden grund bare for at se, om de kan slippe afsted med det, og ikke fordi der er en reel grund til det. Løgnen kan være at have spist frokost et sted, men fortælle kollegaerne at det var et andet.

Din kollega er manipulerende


En kollega, der lider af sociopati, har det med at manipulere med andre for nydelsens skyld. Dette for eksempel ved at få sine kollegaer til at lave vedkommendes arbejde, så disse får ekstra meget at se til. Sociopater kan også få kollegaer til at tvivle på egne evner.

Din kollega har ingen grænser


Sociopater giver ikke noget for andres følelser og meninger og har derfor intet imod at lade dig arbejde over eller at kræve, at du holder din telefon åben dag og nat.

Simpelt trick: Sådan finder du ud af, hvor meget magt du har
Simpelt trick: Sådan finder du ud af, hvor meget magt du har

Din kollega er uansvarlig


Skyld- og ansvarsfølelse er ikke del af sociopaters følelsesrepertoire, og da de, som tidligere beskrevet, har hang til kedsomhed, har de intet imod ikke at løse deres opgaver eller - igen - at manipulere andre til at løse dem for sig.

Din kollega bliver nemt vred


I sin bog 'The Mask of Sanity' har psykiater Hervey Cleckley identificeret de vigtigste karakteristika for en sociopatisk person. Umotiveret og asocial adfærd. En af disse er "utilstrækkeligt motiveret asocial adfærd." Det vil sige, at personen ud af det blå kan blive meget rasende over en tilsyneladende lille sag.

6 TEGN: Sådan spotter du en narcissist
6 TEGN: Sådan spotter du en narcissist

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Klavs Bruun forstår det ikke: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx