Af - 25/11-15 08:40

Danske selskaber undgår fortsat Sharm el-SheikhDanske selskaber undgår fortsat Sharm el-Sheikh

Britiske selskabers beslutning om at droppe Sharm el-Sheikh står allerede ved magt i Danmark.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det får ingen umiddelbart betydning for danske rejsende, at selskaberne British Airways og EasyJet nu suspenderer alle flyvninger til den egyptiske ferieby Sharm el-Sheikh frem til efter nytår.

I Danmark har man nemlig allerede taget konsekvensen af, at et russisk Airbus-fly 31. oktober styrtede ned som følge af en bombeeksplosion, der dræbte alle 224 personer.

- Der er ingen, der rejser derned lige nu. Udenrigsministeriet fraråder alle unødvendige rejser til den sydlige Sinai-halvø inklusiv Sharm el-Sheikh, og derfor er alle flyvninger dertil indstillet, indtil rejsevejledningen bliver lavet om igen, siger Henrik Specht, der er direktør for brancheforeningen Rejsearrangører i Danmark.

Flyselskaber aflyser Sharm el-Sheik til januar
Flyselskaber aflyser Sharm el-Sheik til januar

IS: Der var et hul i sikkerheden i lufthavnen i Sharm el-Sheikh
IS: Der var et hul i sikkerheden i lufthavnen i Sharm el-Sheikh

De, der måtte få lyst til en tur ned i varmen og Rødehavet, behøver dog ikke afvente, at trusselsniveauet i Sharm el-Sheikh ændrer sig til det bedre.

De fleste rejsearrangører har nemlig omdirigeret flyene til Hurghada, der ligger lidt længere sydpå på det egyptiske fastland, fortæller Henrik Specht.

6. november besluttede Udenrigsministeriet at ændre sin rejsevejledning til Egypten, da det kom frem, at det var en bombeeksplosion, der fik det russiske fly til at styrte ned.

Andre britiske selskaber som Thomas Cook, Monarch og Thomson har allerede indstillet deres flyvninger til Sharm el-Sheikh indtil videre.

Udenrigsministeriet fraråder i øvrigt også alle rejser til den nordlige del af Sinai-halvøen, ligesom man advarer mod høj risiko for terrorhandlinger i hele landet.

/ritzau/

Putin: Flystyrt i Sinai var terrorangreb
Putin: Flystyrt i Sinai var terrorangreb

Rejseselskaber øger Egypten-sikkerhed
Rejseselskaber øger Egypten-sikkerhed

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansker sætter verdensrekord - og den...
bt.dk
Han blev ofret af cheftræneren: 'Jeg...
bt.dk
Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
Politiet vil løse gåden om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx