14/09-13 07:32; Opdateret: 14/09-13 07:54

V-ministre kendte til Skats sjusk over for boligejereV-ministre kendte til Skats sjusk over for boligejere

Hverken Venstres Peter Christensen eller Troels Lund Poulsen informerede Folketinget om Skats ejendomssjusk.

storybild

Hverken Venstres Peter Christensen (på billedet) eller Troels Lund Poulsen fortalte Folketinget om Skats ejendomssjusk. (Billede: Polfoto)

Sagen om vildledning af Folketinget i skandalen om fejlagtige ejendomsvurderinger breder sig nu til yderligere to tidligere skatteministre og Venstre-topfolk.

Det skriver Jyllands-Posten lørdag.

Selv om Skat og Skatteministeriet i årevis var advaret om, at der var problemer med de offentlige ejendomsvurderinger, nåede disse oplysninger aldrig videre til Folketinget.

Heller ikke da Troels Lund Poulsen (V) og Peter Christensen (V) i fem kvartalsrapporter orienterede skatteudvalget om sagen, da de sad som skatteministre.

Her stod alene, at Skat var i færd med at behandle det store antal klager fra folk, der syntes, at deres ejendomsvurderinger var for høje, ligesom Skat i visse tilfælde havde opfordret folk til ikke at klage over deres ejendomsvurderinger.

Det viser en gennemgang af rapporterne, som Jyllands-Posten har foretaget.

Professor i statsret ved Aarhus Universitet Jørgen Albæk Jensen vurderer, at Folketinget "rent objektivt" er blevet vildledt, hvilket "er en alvorlig sag". Det afgørende spørgsmål er nu, hvor meget de forskellige ministre har vidst.

- Det er ministrene, der har det endelige ansvar for det, der er sket i deres ministerium. Men om de kan drages til ansvar i forhold til ministeransvarsloven, afhænger jo af det, de har fået at vide af deres embedsmænd, siger han til avisen.

I denne uge igangsatte Rigsrevisionen en undersøgelse af, hvor meget de forskellige ministre har vidst.

Det skete, efter at Jyllands-Posten søndag afslørede, hvordan Folketinget var blevet vildledt under en anden af Venstres tidligere skatteministre, Kristian Jensen.

Troels Lund Poulsen og Peter Christensen har ikke ønsket at udtale sig til Jyllands-Posten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Blev enkemand som 38-årig: Nu er...
bt.dk
Pippa Middleton stjal billedet til...
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Anmeldelse: Henrik Sass hader...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx