Af Julie Bülow - 11/01-18 22:41

Nye tal afslører: Så mange svigter FacebookNye tal afslører: Så mange svigter Facebook

Flere end hver tredje dansker bruger facebook mindre eller meget mindre, end de gjorde for bare et år siden.

Hver fjerde bruger facebook mindre

Det viser en ny undersøgelse, som metroxpress har fået udarbejdet af YouGov.

Undersøgelsens deltagere blev spurgt, om de i dag bruger mere eller mindre tid på facebook, end de gjorde for et år siden.

Hos undersøgelsens deltagere på mellem 18 og 74 år, er interessen for facebook faldet 28 procent, altså lige lidt over en fjerdedel.

Der mangler uskrevne regler

Sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal tror i høj grad, at det skyldes, at vi hovedkuls har kastet os over de sociale medier, da de kom, uden at have nogen idé om, hvordan vi skal eller bør gebærde os.

»Da jeg var barn, var der for eksempel en uskreven social regel om, at man ikke ringer til nogen efter klokken 22. Den slags spilleregler har vi ikke haft for de sociale medier, og det tror jeg virkelig der er behov for,« siger hun.

Birthe Linddal har ikke noget horn i siden på de sociale medier, men hun tror, at flugten fra facebook kan bunde i, at nogle mange har slået sig på den kultur, der hersker online.

»Det er banalt, men jeg synes, det er vigtigt at huske, at internettet ikke er 'en anden verden'. Det er bare et redskab, vi bruger i vores egen verden,« siger Birthe Linddal.

Hun foreslår derfor fire bud på, hvordan vi gør de sociale medier til et bedre sted at færdes.

  1. Log af mellem 22-09. Der er ikke noget, der er så vigtigt, at det ikke kan vente. Og kan det ikke vente, kan det formodentlig klares med et telefonopkald.
  2. Tjek efter: ville du sige det her i “virkeligheden”? Og samtidig se de potentielt 300 følgere, som læser med i øjnene?
  3. Der gælder samme sociale regler som i virkeligheden. Tal folk op, vær positiv og en god ven - også på nettet.
  4. Pejl efter max at være online en time dagligt. Det er ok, at du ikke svarer med det samme - og vi skal generelt sænke forventningerne til, hvor hurtigt vi svarer på beskeder.
 

UNDERSØGELSEN:

Til spørgsmålet “bruger du i dag mere eller mindre tid på facebook end du gjorde for et år siden?” er svarprocenten således fordelt:

4% bruger facebook meget mere

14% bruger facebook mere

50% bruger hverken facebook mere eller mindre

20% bruger facebook mindre

8% bruger facebook meget mindre

5% ved ikke

Kilde: YouGov for metroxpress. 1.006 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet har svaret i perioden 5.-7. januar 2018.Den maksimale usikkerhed i undersøgelsen er plus/minus 3,1 procentpoint). Blandt de 890 respondenter, der har svaret, at de har en facebook-profil, er den maksimale usikkerhed plus/minus 3,3 procent.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Ny bog afslører: Prins Harry var få...
bt.dk
Brand i ejendom i København - flere...
bt.dk
Efter hård kritik af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx