07/07-17 16:10; Opdateret: 07/07-17 16:38

En død og tre formodes omkommet i bådforlis i GrønlandEn død og tre formodes omkommet i bådforlis i Grønland

Kangaatsiaq. Tre personer savnes, en person er fundet død, og en person er under behandling, efter at en båd er sunket i det vestlige Grønland. De tre savnede formodes omkommet.

storybild

Grønlands Politi modtog torsdag klokken 15.36 underretning om, at en båd var i problemer og ved at synke syd for Kangaatsiaq. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Ulykken skete ifølge politiet umiddelbart, fordi motoren brækkede af og rev hul i skroget på båden. Det fik båden til hurtigt at tage vand ind, så den sank i løbet af kort tid.

Politiet iværksatte en redningsaktion, hvor også flere civile både deltog. På ulykkesstedet blev det konstateret, at båden var sunket.

Her bjærgede man en person i live, som straks blev fløjet på hospitalet til behandling.

Ifølge det grønlandske medie Sermitsiaq var det en kvinde, som blev reddet. Hun lå i vandet i mellem tre kvarter og en time og er uden for livsfare, skriver mediet.

I vandet omkring den forulykkede båd fandt man en mand livløs. Han blev senere erklæret død.

Politiet oplyser, at den døde person er Oluf Ostermann, som var 69 år. De tre savnede er Mikkel Jakob Rasmus Ostermann, 67-årige Kristine Karen Sofie Emma Johanne Ostermann og 35-årige Klaus Bertil Johan Ostermann.

De pårørende er underrettet.

Politiet arbejder fortsat på stedet, oplyser det fredag kort før klokken 16 dansk tid. Både en politikutter og enheder fra Arktisk Kommando og Air Greenland har hjulpet med redningsaktionen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
FCK nåede det sidste tog sydpå: 'Det...
bt.dk
DMI advarer: Risiko for skybrud og...
bt.dk
Efter skræmmende fund: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx