Af - 10/04-14 13:40

Forsvarschefen mister ansvaret for indkøbForsvarschefen mister ansvaret for indkøb

Danmarks øverste militære chef står ikke længere i spidsen for de indkøb af materiel, der har skabt så mange problemer for forsvaret

storybild

Dronen Tårnfalken (bag daværende forsvarschef Jesper Helsø) kostede 470 mio. kr., og kom aldrig i luften. (Billede: Polfoto)

470 millioner til dronen 'Tårnfalken', der aldrig kom i luften. Årelange forsinkelser og tekniske problemer på de nye helikoptere. Og IT-systemer til en halv milliard, som aldrig kom til at fungere.

Forsvaret har haft mere end svært i de senere år, når det handler om at få det dyre isenkram til at fungere. Indtil nu har det øverste ansvar for forsvarets indkøb ligget hos Forsvarschefen. Men ikke længere:

- Det har været vigtigt for os at beskrive, hvordan Forsvarschefen stadig har indflydelse på indkøb. Men selve styringen har vi ønsket at ligge i departementet, siger De Radikales forsvarsordfører, Zenia Stampe.

Medie: Forsvarsaftale fjerner Forsvarskommandoen
Medie: Forsvarsaftale fjerner Forsvarskommandoen

Det sker som en konsekvens af den nye aftale på forsvarsområdet, hvor alle andre partier end Enhedslisten er blevet enige om at nedlægge Forsvarskommandoen og flytte Forsvarschefen ind hos Forsvarsministeriet.

Dermed forsvinder Forsvarets Materieltjeneste, som senest har haft ansvaret for blandt andet EH-101- helikopterne, der på grund af årelange forsinkelser først blev klar til at tage til Afghanistan, efter at de danske kampsoldater havde forladt landet.

Ifølge aftaleteksten har Forsvarschefen stadig ansvar for ”opstillingen af de militærfaglige krav til nyt materiel”. Men selve indkøbsprocessen, der har forvoldt Forsvaret så store problemer, skal fremover foregå i en nyoprettet 'Materiel- og Indkøbsstyrelse', som kommer til at ligge direkte under Forsvarsministeriets departement.

EL opfordrer SF til at blokere milliardkøb af jagerfly
EL opfordrer SF til at blokere milliardkøb af jagerfly

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx