Af - 11/05-14 14:35

Hjertemagnyler slår ihjelHjertemagnyler slår ihjel

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, advarer nu mod, at raske mennesker tager aspiriner og hjertemagnyler for at undgå hjerte-kar sygdomme.

storybild

Aspiriner og hjertemagnyler brugt som forebyggende medicin mod blodpropper i hjertet virker ikke altid efter hensigten.

- Raske mennesker bør ikke tage hovedpinepiller mod hjerte-karsygdomme, for selv om pillerne hjælper nogle til at undgå blodpropper, så risikerer langt flere at udvikle alvorlige, indre blødninger, som kan være endnu sværere at overleve.

Sådan lyder advarslerne fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, efter, at de netop har offentliggjort konklusionerne af deres gennemgang af videnskabelig forskning i fordele og ulempe ved brug af det virksomme stof i aspirin, acetylsalicylsyre, som blandt andet findes i midler som Albyl, Kodimagnyl og Magnyl.

Acetylsalicylsyre i lav dosis, populært kaldet hjertemagnyl, er længe blevet anvendt også i Danmark til at forebygge blodpropper blandt personer med kendt hjertekarsygdom, men om hjertemagnyler også bør bruges af i udgangspunktet hjerteraske personer, har været uklart.

Ifølge læge og Phd., Tina Poulsen, tager hver femte dansker over 50 år acetylsalicyl-tabletterne, for at fortynde blodet, hvorved risikoen for at blodpladerne klistrer sig sammen og danner propper mindskes.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gravid politiker sender Nye...
bt.dk
Klopp efter vild målfest: Det var tæt...
bt.dk
Tidligere spindoktor med...
bt.dk
Silas Holst om faderens personlige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx