Af - 19/08-16 04:00

Farlig sextrend har spredt sig til DanmarkFarlig sextrend har spredt sig til Danmark

En ny tendens med sex på hårde stoffer har spredt sig til det danske homomiljø. Sociale medier får skylden for udbredelsen, der indtil videre er set i Aarhus og København.

storybild

Aids Fondet forsøger under Priden at gøre opmærksom på faren ved chemsex – både på apps og via løbesedler og til arrangementer. (Billede: Scanpix)

En farlig trend blandt homoseksuelle mænd, der tager hårde stoffer under sex, har spredt sig fra metropoler som Berlin og London til Danmark.

Endnu er omfanget ifølge Aids Fondet begrænset, men tilstedeværelsen af såkaldt chemsex er i år blevet dokumenteret blandt mænd i både hovedstaden og Aarhus.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Chemsex dækker over samleje blandt mænd, der er påvirket af hårde stoffer som crystal meth, GHB eller ketamin.

- Det handler om at intensivere oplevelsen omkring sex. Oplevelsen varer længere, bliver bedre og virker altså generelt mere intens, siger Lotte Kehlet, chef for personlig rådgivning hos Aids Fondet.

Pride-ordbog: Det betyder alle LGBT-udtrykkene
Pride-ordbog: Det betyder alle LGBT-udtrykkene

Chemsex kan foregå med en eller flere sexpartnere ad gangen. Brugen af stoffer kan betyde, at man glemmer eller udelader kondomet, da frygten for sygdomme kan mindskes under påvirkning.

- Det har været udbredt i London og Berlin, så tidligere i år undersøgte vi, om det også fandt sted i Danmark. Det ved vi nu, men det er kun blandt en lille gruppe. Det er et helt nyt område, som vi først rigtigt skal til at beskæftige os med nu, forklarer Lotte Kehlet.

Radikale søger opbakning så homoseksuelle kan donere blod
Radikale søger opbakning så homoseksuelle kan donere blod

Sociale medier får skylden for udbredelsen. Her kan mænd via forkortelser i profilnavnet eller infoteksten som PnP (Party and Play) eller HNH (High and Horny) signalere, at de leder efter ligesindede:

- Det er altafgørende. Tidligere skulle man kende nogen, som kendte nogen. Med apps er det nemt at finde en, som har stoffer, eller med koder kan man vise, man synes det er sjovt at have sex på stoffer, siger Tonny Bønløkke, sexolog hos Aids Fondet.

Det nye er farligheden af stofferne

Aids Fondet har i år tilbudt både gruppeterapi og individuel rådgivning til mænd, der benytter sig af chemsex. Sexolog Tonny Bønløkke forklarer, at omfanget indtil videre er begrænset:

Det er ikke et kæmpeproblem i miljøet, men det er et stort problem for en mindre gruppe. Vi tilbyder rådgivning for folk på flere niveau. Både dem, der er i problemer, men også dem, som vil have vejledning til at holde stofferne på et niveau, så det ikke bliver alvorligt.

Udfordringen er især at ændre opfattelsen af sex blandt de udøvende.

Homoseksuelle par søger mod de danske storbyer
Homoseksuelle par søger mod de danske storbyer

- Når man har sex på eksempelvis crystal meth, kan det frigive 11 gange så mange dopaminer som under almindelig sex. Så det handler om at få folk til at forstå, at de skal stille sig tilfredse med mindre god sex, som er bedre i det lange løb.

Ifølge Tonny Bønløkke har stoffer altid været tilstede under sex - både i hetero- og homomiljøet. Men de er blevet stærkere.

- Det nye er farligheden af stofferne. GBH og crystal meth er meget anderledes end ecstasy og amfetamin, og afhængigheden er hurtigere. Vi ser også, at man bruger nåle.

Rekordmange støtter pride efter angreb i Orlando
Rekordmange støtter pride efter angreb i Orlando

Aids Fonder tilbyder i efteråret tre gruppehold med rådgivning om chemsex. Det er også muligt at få individuel rådgivning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx