07/10-14 20:33

DR afviser at have ansvar for budgetoverskridelseDR afviser at have ansvar for budgetoverskridelse

DR-top har ikke ansvar for massivt merforbrug i forbindelse med Eurovision. Det fastslår generaldirektør i DR.

storybild

(Billede: arkivfoto)

DR har offentliggjort de kontrakter, der lå til grund for Eurovision i hovedstaden i foråret. Kontrakterne er blevet lagt frem, fordi diskussionen pludselig kom til at handle om DR's udlevering af kontrakterne i stedet for projektets budgetoverskridelse.

Det siger Maria Rørbye Rønn, generaldirektør for DR, til TV2 News.

Melodi grand prix kostede 334 millioner kroner
Melodi grand prix kostede 334 millioner kroner

Efter massivt pres: DR udleverer hemmelige kontrakter
Efter massivt pres: DR udleverer hemmelige kontrakter

- Kontrakterne fortæller den samlede historie fra vores udbud. DR har ansvaret for produktionen, mens København har ansvaret for arrangementet, siger hun.

Samtidig afviser generaldirektøren, at DR har noget ansvar for de massive budgetoverskridelser, der er fulgt i kølvandet på Eurovision.

Et notat fra Folketingets statsrevisorer viser, at udgifterne beløber sig til 334 millioner kroner brutto - hvilket betyder, at det er før, eksempelvis indtægterne fra sangshowet på Refshaleøen i maj er blevet modregnet.

DR har mørkelagt Eurovision-dokumenter
DR har mørkelagt Eurovision-dokumenter

Politikere: DR skal udlevere Eurovision-dokumenter
Politikere: DR skal udlevere Eurovision-dokumenter

DR har haft udgifter for 197 millioner kroner for arrangementet i maj, mens Wonderful Copenhagens projektselskab har haft udgifter for 137 millioner kroner. Oprindeligt var budgettet for projektselskabet på 34,6 millioner kroner.

- Vi har intet ansvar for den budgetoverskridelse, vi har overholdt vores budget, siger Maria Rørby Rønn, der over for TV-Avisen tilføjer, at DR intet har at skjule i sagen.

Afdelingschef Pernille Gaardbo, der var DR's øverste ansvarlige for Eurovision, siger til Ekstra Bladets netavis, at hun har overholdt det budget, hun fik i forbindelse med arrangementet.

- Jeg har været ansvarlig for et budget på små 200 millioner kroner, og det skulle dække det, vi skulle lave fjernsyn for, siger hun til eb.dk.

- Det budget har jeg holdt, og det er jeg stolt og tilfreds med. Projektselskabet havde deres eget budget, som skulle dække de opgaver, de skulle løse, og det har de ikke kunnet holde, siger Pernille Gaardbo.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Netop frigivet: Helt nye...
bt.dk
Medarbejdere tvinges til Jylland...
bt.dk
Obama skriver kontrakt med Netflix
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx