Af - 29/09-16 18:42

Ekspert: Støjberg brød ikke loven men burde have delt sin videnEkspert: Støjberg brød ikke loven men burde have delt sin viden

Professor i forvaltningsret ved Aarhus Universitet vurderer, at det ikke var i strid med loven da Inger Støjberg valgte ikke at dele sin viden om selvmordsforsøg med Folketinget.

storybild

ARKIVFOTO 2016 af udlændinge, integrations- og boligminister Inger Støjberg- - Se RB 28/8 2016 10.45. Udlændinge-, integrations- og boligministeren, Inger Støjberg, vil ikke acceptere, at de ansatte i teltlejrene er utrygge, når de går på arbejde. (foto: Henning Bagger / Scanpix 2016) (Billede: Henning Bagger)

Det var ikke i strid med loven om ministres ansvarlighed, da integrationsministeren valgte ikke at dele sin viden om selvmordsforsøg med Folketinget.
Det vurderer professor i forvaltningsret, Jørgen Albæk Jensen, Aarhus Universitet, som dog mener, at ministeren burde have givet politikerne indsigt i notatet.

- Jeg vil mene, at ministeren burde have informeret om de psykiske problemer og selvmordsforsøg blandt de mindreårige ægtefæller, der var skilt fra deres partnere, da emnet var oppe i et samråd i Folketinget. Det ville være relevant. Jeg mener dog ikke, at man kan gå så langt, at det er en overtrædelse af ministeransvarlighedsloven, siger han.

I et svar til Folketinget forklarer Inger Støjberg, at Integrationsministeriet den 4. marts modtog notatet fra Røde Kors med informationer om blandt andet selvmordsforsøg blandt de adskilte asylpar. Notatet indgik i forberedelsen af det samråd, som blev afholdt den 15. marts om barnebrudene i Integrationsudvalget.
Men på selve dagen, hvor samrådet afholdes, ringer Støjbergs ministerium til Røde Kors og siger, at notatet ikke skulle have været sendt til ministeriet.

Ministeren forklarer, at hun ikke delte notatet med Folketinget, ’idet denne efter ministeriets opfattelse skulle håndteres af Udlændingestyrelsen som ansvarlig for indkvarteringsordningen’.

LÆS OGSÅ: Mindreårige brude må igen bo med ægtemand på asylcentre

LÆS OGSÅ: Støjberg gik for vidt: Barnebrude må igen bo med ægtemænd på asylcentre

LÆS OGSÅ: Pensionister sættes på lav integrationsydelse

LÆS OGSÅ: S: Regeringen modsiger sig selv om etnisk delte klasser

LÆS OGSÅ: Støjberg vil kunne lukke grænsen helt for flygtninge

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby og FCM dominerer: Her er...
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Ost trækkes tilbage flere steder i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx