Af - 14/04-16 04:00

Statens vaccinefabrik kendte til stort omfang af vaccineskaderStatens vaccinefabrik kendte til stort omfang af vaccineskader

Knap en ud af 100 børn fik knuder efter vaccinering med Statens Serum Instituts vaccine. Efter resultaterne kom frem, afbrød Instituttet kontakt til forskerne bag

Bildstrecke im Grossformat »

Privatbilleder

Når forældre læser indlægssedlen til Di-Te-Ki-Pol/Act-Hib-vaccinen, får de at vide, at såkaldte granulomer er en sjælden bivirkning, som mellem 1 ud af 1000 og 1 ud af 10.000 risikerer.

Men et stort svensk studie, som Statens Serum Institut lavede med deres DiTeKi-vaccine, viser allerede slut i 90'erne, at de stærkt kløende knuder, der for de fleste ledsages af aluminiumsallergi, er en almindelig skadevirkning hos knap 1 ud af 100.

Mor til vaccinesyg: Fireårige Marcus kradser sig til blods om natten
Mor til vaccinesyg: Fireårige Marcus kradser sig til blods om natten

Den høje fremkomst var ‘helt uventet’, fortæller en af forskerne bag forsøget, professor, overlæge Birger Trollfors, der forsker i, hvorfor granulomerne opstår, og hvor almindelige de er. Forskning, som Seruminstituttet tilsyneladende ikke har interesse i.

“Efter vores første publikation brød de alle kontakter med os. De svarede hverken på brev eller fax.”

At 1 ud af 100 skulle få granulomerne og at de ikke altid forsvinder i løbet af kort tid, som de svenske forskere bag forsøget også har påvist, er ny viden for næstformand i Lægeforeningen, Michael Dupont:

“Seruminstituttet burde have informeret myndigheder og læger om omfanget af skadevirkninger i deres egne forsøg i Sverige, og det er en fejl, at det ikke tydeligt står i produktinformationen, at det handler om en ud af 100.”

Indberetninger om knuder og allergi efter vacciner 40-doblet på fem år
Indberetninger om knuder og allergi efter vacciner 40-doblet på fem år

Ifølge seniorforsker Karsten Juhl Jørgensen fra Cochrane Center er Statens Serum Institut's dobbeltrolle som både producent og vælger af vacciner stærkt uhensigtsmæssig:

“Derfor bør Seruminstituttet nu redegøre for hvorfor de gennem årene har valgt deres egen vaccine, og hvorfor de ikke har gjort omfanget af skadevirkninger til almen viden for danske læger.”

Flere hundrede børn får erstatning for vaccineskader
Flere hundrede børn får erstatning for vaccineskader

Direktør for Statens Serum Institut, Nils Strandberg Pedersen, skriver i en mail til metroxpress.

“Vi kender ikke forklaringen på bivirkningsforekomsten i Gøteborgstudiet. Men i Sverige blev mange af børnene vaccineret i underhuden. I Danmark anbefales vaccination i musklen.”

“Vedrørende produktresume må vi holde os til, hvad vi ved, og det data vi har, og vi har ikke data fra bivirkningsindberetningerne, der godtgør, at det er 1 ud af 100, der får granulomer.”

Nils Strandberg Pedersen oplyser til metroxpress, at han vil se nærmere på, hvorfor kontakten mellem instituttet og professor Birger Trollfors ophørte.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx