Af - 19/09-13 09:16; Opdateret: 19/09-13 10:43

Derfor forlader DU og millioner andre FacebookDerfor forlader DU og millioner andre Facebook

Facebook er i krise og mister hver måned millioner af brugere. Et østrigsk universitet har kortlagt, hvorfor folk smutter.

storybild

Facebook er i krise og mister hver måned millioner af brugere. Et østrigsk universitet har kortlagt hvorfor, folk smutter. (Billede: Polfoto)

I foråret ændrede Facebooks opadgående medlemskurve i den vestlige verden pludselig retning.

Fra at være støt stigende begyndte den pludselig at pege nedad.

I USA og Storbritannien var problemet størst, og hver måned mistede det tidligere så populære sociale medie ni millioner brugere.

Den udvikling har ikke ændret sig hen over sommeren, og i sidste måned nåede tallet af Facebook-flygtninge op på 11 millioner i de to lande. Det viser sitet socialbakers.com.

LÆS OGSÅ: Mand får bøde for racisme på Facebook

I resten af den vestlige verden er tendensen tilsvarende. Også her begår brugere 'virtual identity suicide', som en sletning af ens profil hedder i fagtermer.

En gruppe forskere på et østrigsk universitet har kortlagt, hvorfor vi ikke længere gider Facebook.

I undersøgelsen, som er publiceret i tidsskriftet 'Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking', svarer 300 Facebook-afhoppere på, hvorfor de ikke længere gider at være en del af det sociale netværk, der har mere end 1 milliard brugere på verdensplan.

Nervøs for personlige oplysninger
Størstedelen af de 300 adspurgte siger, at den primære årsag til, at de smutter, er den usikkerhed, der er forbundet med håndteringen af personlig data.

Især afsløringerne af de omfattende NSA-overvågningsrapporter har gjort folk skeptiske og bange for, at deres personlige oplysninger kan blive misbrugt.

- På grund af de store mediesager med WikiLeaks og de seneste NSA-afsløringer er folk blevet mere påpasselige med at dele personligt indhold i cyberspace, siger Brenda K. Wiederhold, der er chefredaktør på Cyberpsychology, Behaviour, and Social Networking.

Det skriver The New Zealand Harald.

Derfor forlader danskerne Facebook
Den sekundære årsag, og grunden til at hver femte af de adspurgte valgte at slette deres Facebook-profil, skyldes, at de følte sig afhængige og brugte mere tid på Facebook, end de rent faktisk havde lyst til.

Den årsag, tror rådgiver og ekspert i sociale medier Thomas Bigum fra Bigum&Co, er den primære årsag til, at danskerne forlader Facebook.

LÆS OGSÅ: Facebook undskylder død kvinde i dating-annonce

- Jeg har flere gange været i kontakt med folk, der siger til mig, at de er nødt til at begrænse deres forbrug. De har det sådan lidt: Fuck, mit liv handler om muffins og andres kattebilleder. Og det skal de have en pause fra, siger han til mx.dk.

- Derudover er Facebook stadig ret populært herhjemme, for vi er stadig små børn, der har fået stillet en stor slikskål foran os, og vi kan ikke rigtig holde fingrene fra den, fastslår han.

Thomas Bigum konstaterer dog, at Facebook herhjemme har nået en såkaldt
'flatline', der betyder, at vi nok lige nu peaker i medlemstilslutning.

- Vi er nok mættet i forhold til brugere på Facebook i Danmark. Måske kan vi opleve en svag vækst, hvis den helt unge generation får lov af mor til at oprette en profil, siger han.

LÆS OGSÅ: Hidsig ryge-debat: Din e-penis må være vokset

- Men det bliver ikke vildere end det her. Facebook får nok kun lov til at leve i fem eller maks ti år mere, inden der kommer nye opfindelser, som tager over, siger han.

I den østrigske undersøgelse svarede 13,5 procent af de adspurgte desuden, at overfladiske venskaber og presset over at indgå overfladiske venskaber var årsagen til, at de ikke længere gad at bruge tid derinde.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Træner skreg i omklædningsrummet: 'Så...
bt.dk
Historisk kro i flammer: Står ikke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx