Af Ritzau - 24/11-16 08:09; Opdateret: 24/11-16 08:25

Nabo til rockerborg fandt en springkniv i sin haveNabo til rockerborg fandt en springkniv i sin have

I Vanløse venter grundejerformand Lars Georg Jensen i spænding på udspil fra rockerborgudvalg.

storybild

På Tudskærvej i Vanløse venter man spændt på, hvad rockerborgudvalget kommer med af forslag. (Billede: Scanpix/Jonas Skovbjerg Fogh)

I begyndelsen af december kommer rockerborgudvalget i Justitsministeriet med sine anbefalinger til, hvordan kommunerne kan få mulighed for at smide rockerborge ud af villakvarterer.

På Tudskærvej i Vanløse venter Lars Georg Jensen, der er nabo til en rockerborg, i spænding.

- Det allerværste er frygten.

- Frygten for hvornår en eller anden konflikt kommer. Det er i det små hele tiden. Jeg har fundet en springkniv i min have. Og frygten for, at kuglerne begynder at flyve, ligger hele tiden latent i en, siger han.

Positionen som nabo til en rockerborg gør, at Lars Georg Jensen naturligt er interesseret, når pressen kan berette om skyderier såsom tirsdagens ved Magasin i Lyngby. Politiet efterforsker skyderiet som banderelateret.

- Det er en del af vores hverdag. Det er et dilemma på den ene side at fortrænge det for ikke at blive unødigt bange, siger han:

- På den anden side er det en realitet, at hver gang der er en ny konflikt mellem rockergrupperinger, så er det tæt på os.

Lars Georg Jensen, der også er formand i den lokale grundejerforening, har sammen med Københavns Kommune forsøgt at få rockerne til at flytte. De har dog måttet give fortabt, fordi der ikke er lovgrundlag til at gribe ind.

Rockerborgsudvalget skal komme med forslag til, hvordan det kan gøres.

Ifølge Jyllands-Posten vil udvalget komme med et forslag om at indføre et samlingsforbud, hvis bestemte betingelser opfyldes.

Som nabo til en rockerborg er det ifølge Lars Georg Jensen ikke kun fundet af en kniv i baghaven, der adskiller rockere fra eksempelvis et kollektiv af festlige unge mennesker.

- Når det er rockere som naboer, foregår der en masse andre aktiviteter. For eksempel foregår der indlysende handel, folk kommer og går, vinduer rulles ned, og der udveksles pakker, fortæller han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx