Af - 26/02-14 10:45

34 sendt til fængsel i hjemlandet34 sendt til fængsel i hjemlandet

Danmark fløj i 2013 34 udlændinge hjem for at sidde i fængsel for kriminalitet, som de har begået i Danmark - et tal som er 17-doblet siden 2011

storybild

(Billede: Nathan Wright)

11 kriminelle blev sendt til Litauen, seks til Holland, fire til Belgien og tre til både Tyskland og Polen sidste år.

Justitsministeriet sendte i 2013 34 udlændinge, der alle var dømt over et halvt års fængsel i Danmark, hjem for at afsone deres straf i fængslet i hjemlandet. Syv af de dømte var endda idømt mellem 10 og 15 års fængsel, som man kun får for drab eller narkosmugling.

Ministeriet oprettede i 2011 Task Force Hjemsendelse, der skulle arbejde for at få udlændinge ud af danske fængsler og hjem for at afsone deres straf - godt hver fjerde i danske fængsler er nemlig udenlandsk statsborger.

SIden er antallet af fanger, der er sendt hjem ud af Danmark for at afsone i deres hjemlande vokset fra to i 2011 til 16 i 2012 og altså 34 sidste år. 19 er du udsendte er fra lande i Østeuropa.

- Udenlandske kriminelle, der udvises, skal ikke fylde op i vores fængsler. De skal så vidt muligt afsone i deres eget land, og derfor er jeg rigtig glad for, at vores hårde arbejde bærer frugt, og langt flere udvisningsdømte udlændinge nu afsoner deres straffe i hjemlandet, skriver justitsminister Karen Hækkerup (S).

Der skal dog sendes mange flere udlandske kriminelle hjem, hvis det står til Dansk Folkeparti.

- Når man tænker på, at udenlandske statsborgere er over 1.000 af fangerne i danske fængsler, så er det jo kun en brøkdel, som man sender hjem, siger næstformand Peter Skaarup.

Afsoner i hjemlande
Belgien 4
Bulgarien 1
Estland 1
Italien 1
Letland 2
Litauen 11
Nederlandene 6
Polen 3
Rumænien 1
Storbritannien 1
Tyskland 3

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx