Af - 26/02-14 10:45

34 sendt til fængsel i hjemlandet34 sendt til fængsel i hjemlandet

Danmark fløj i 2013 34 udlændinge hjem for at sidde i fængsel for kriminalitet, som de har begået i Danmark - et tal som er 17-doblet siden 2011

storybild

(Billede: Nathan Wright)

11 kriminelle blev sendt til Litauen, seks til Holland, fire til Belgien og tre til både Tyskland og Polen sidste år.

Justitsministeriet sendte i 2013 34 udlændinge, der alle var dømt over et halvt års fængsel i Danmark, hjem for at afsone deres straf i fængslet i hjemlandet. Syv af de dømte var endda idømt mellem 10 og 15 års fængsel, som man kun får for drab eller narkosmugling.

Ministeriet oprettede i 2011 Task Force Hjemsendelse, der skulle arbejde for at få udlændinge ud af danske fængsler og hjem for at afsone deres straf - godt hver fjerde i danske fængsler er nemlig udenlandsk statsborger.

SIden er antallet af fanger, der er sendt hjem ud af Danmark for at afsone i deres hjemlande vokset fra to i 2011 til 16 i 2012 og altså 34 sidste år. 19 er du udsendte er fra lande i Østeuropa.

- Udenlandske kriminelle, der udvises, skal ikke fylde op i vores fængsler. De skal så vidt muligt afsone i deres eget land, og derfor er jeg rigtig glad for, at vores hårde arbejde bærer frugt, og langt flere udvisningsdømte udlændinge nu afsoner deres straffe i hjemlandet, skriver justitsminister Karen Hækkerup (S).

Der skal dog sendes mange flere udlandske kriminelle hjem, hvis det står til Dansk Folkeparti.

- Når man tænker på, at udenlandske statsborgere er over 1.000 af fangerne i danske fængsler, så er det jo kun en brøkdel, som man sender hjem, siger næstformand Peter Skaarup.

Afsoner i hjemlande
Belgien 4
Bulgarien 1
Estland 1
Italien 1
Letland 2
Litauen 11
Nederlandene 6
Polen 3
Rumænien 1
Storbritannien 1
Tyskland 3

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dronningen har bedt om, at selv den...
bt.dk
Lars Løkke henvender sig direkte til...
bt.dk
Dansk tøjfirma gik konkurs: Nu er det...
bt.dk
Tusinder af danskere er utilfredse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx