Af - 05/03-14 14:39; Opdateret: 05/03-14 16:34

Claus Meyer angrebet af bananfluerClaus Meyer angrebet af bananfluer

Kendiskok Claus Meyer optrapper kampen mod bananfluer i en af sine mest besøgte restauranter, som har et langt og gammelt synderegister hos fødevarekontrollen.

storybild

(Billede: Polfoto)

'Under ombygning', stod der tirsdag i vinduet til et af kendiskokken Claus Meyers ' Meyers Deli' på Gammel Kongevej på Frederiksberg, København.

Stedet var lukket.

Indenfor forsøgte skadedyrsbekæmpere at få bugt med en sejlivet bananflue-plage.

- Vi lukkede hele butikken for at få alt gjort rent i et forsøg på at få dem udraderet en gang for alle, siger en Meyers-medarbejder til metroxpress.

Dokumenter fra Fødevarestyrelsen viser,at der er blevet klaget over fluerne, og at skadedyrsbekæmpere i månedsvis har forsøgt at slå plagen ned. Uden held.

Fødevarekontrollen har talrige gange de seneste par år og årene forud for været efter Meyers-filialen.

Eksempelvis fordi der nytårsaftensdag 2013 ude i gården stod nytårsmiddage til 1.000 mennesker op ad nogle affaldscontainere.

Meyers Delis direktør Lisa Rossen Borch siger, at fødevaresikkerheden ikke på noget tidspunkt har været i spil.

- Bananfluer er ikke farlige, men de skal ikke være der, og de er svære at komme til livs. Skadedyrsbekæmpere kommer om fem dage for at følge op,« siger Lisa Rossen Borch.

Hun siger, at restaurationen tirsdag ikke primært var lukket på grund af bananfluerne, men på grund af en ombygning.

- Der blev malet, fordi nogle tømrere i dag skulle montere nogle borde. Ved samme lejlighed blev der sprøjtet mod bananfluer - med et middel, man ikke kan bruge, når restauranten er åben.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx