Af - 22/05-14 23:52

Venstres bagland undrer sig: Hvor var Løkkes højre hånd på Mallorca-tur?Venstres bagland undrer sig: Hvor var Løkkes højre hånd på Mallorca-tur?

Kristian Jensen er gruppeformand og næstformand i Venstre. Alligevel var han ikke med, da Lars Løkke tog til Mallorca, og det undrer ude i baglandet.

storybild

Kristian Jensens fravær, da Lars Løkke var på Mallorca, undrer baglandet. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Hvorfor var Venstres næstformand Kristian Jensen ikke med, da en række topfolk i partiet tog på det seminar på Mallorca, som Lars Løkke Rasmussens familie blev fløjet ned til på partiets regning? Det spørgsmål skaber undren i Venstres bagland.

Både partisekretær Claus Richter og tidligere minister Claus Hjort Frederiksen har forklaret, at seminaret skulle bruges til at »sætte kursen for Venstre i opposition« efter folketingsvalget i 2011, hvor Venstre tabte regeringsmagten, har Venstres ledelse skrevet ud til medlemmerne. Og det arbejde bør partiets næstformand være en del af, mener flere lokalformænd, som metroxpress har været i kontakt med.

Udvalget bakker Løkke op uanset ny sag
Udvalget bakker Løkke op uanset ny sag

- Når man lægger en strategi, er det naturligt, at næstformanden også er med. I alle de andre foreninger, jeg er med i, har det været sådan. Så det havde været naturligt, at han var med, siger Jørgen Jespersen, formand for Venstres vælgerforening i Låsby.

Hverken han eller andre i Venstres bagland, som metroxpress har talt med, har fået noget at vide om, hvem der var med på seminaret. Partisekretær Claus Richter har over for Ekstra Bladet og Berlingske forklaret, at det var "Venstres ledelse", der tog af sted på seminaret.

Venstre: Slut med store bilagsbomber med Løkke
Venstre: Slut med store bilagsbomber med Løkke

Samtidig har tidligere minister og folketingsmedlem Claus Hjort Frederiksen imidlertid forklaret til TV 2 News, at Lars Løkke Rasmussen var af sted med en række "ledende medarbejdere" i partiet. Ifølge Jyllands-Posten dækkede det blandt andet over Lars Løkke Rasmussens særlige rådgiver, partiet tidligere partisekretær og pressechefen.

Omvendt fremgår det blandt andet af Kristian Jensens facebook-profil, at han var hos TV 2 for at debattere ventetider, ligesom han også var til spørgetime i Folketinget, mens Lars Løkke Rasmussen var på Mallorca. Kristian Jensen har dog ikke ønsket at be- eller afkræfte, om han var med.

Politisk kommentator: Lars Løkke er fredet - for nu...
Politisk kommentator: Lars Løkke er fredet - for nu...

- Det vedkommer i mine øjne ikke andre, hvem der deltog på Venstres interne seminarer. Heller ikke det omtalte, skriver han til metroxpress.

På trods af sine poster som både næstformand i Venstre og formand for Folketingsgruppen er Kristian Jensens rolle som mulig arvtager til posten som Venstres formand flere gange blevet draget i tvivl. Det er senest sket i forbindelse med den nuværende bilagssag, hvor den manglende tiltro til Kristian Jensen er blevet brugt som en del af forklaringen på, hvorfor Venstre har accepteret Lars Løkke Rasmussens gentagne bilagssager.

Overblik: Her er Lars Løkkes møgsager om bilag og pengerod
Overblik: Her er Lars Løkkes møgsager om bilag og pengerod

Den vurdering af Kristian Jensen ærgrer dog en anden af de lokalformænd, som metroxpress har talt med. Han ønsker at være anonym, men siger:

- Jeg synes, det er træls, hvis han ikke har været med. Efter alt den snak, der har været om Kristian Jensen, kan jeg kun sige, at han har min fulde opbakning.

Lars Løkke mister opbakning hos lokale Venstre-formænd
Lars Løkke mister opbakning hos lokale Venstre-formænd

Omvendt mener formanden for Venstre i Bork, Leif Christensen, ikke, at det nødvendigvis er et problem, at Kristian Jensen ikke har været med på strategiseminaret.

- Hvis Lars Løkke Rasmussen har lavet et arbejde der med hjælp fra nogle medarbejdere, og de så har taget det med hjem og bredt det ud til resten af partiet, så er det ok. Det er ikke en utraditionel måde at gøre det på, siger han.

Kristian Jensen om boligkaos: Skulle have gjort mere
Kristian Jensen om boligkaos: Skulle have gjort mere

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

77-årig cyklist kørt ned: Ung kvinde...
bt.dk
Demonstranter ved Forligsen: 'Nok er...
bt.dk
Test din paratviden: Kan du komme ind...
bt.dk
Politiet med nye oplysninger i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx