Af - 16/07-16 22:32; Opdateret: 16/07-16 22:56

Emilie-eftersøgning ændrer karakter fra i morgenEmilie-eftersøgning ændrer karakter fra i morgen

Eftersøgningen af Emilie Meng vil fra i morgen af ændre karakter. Det oplyser Missing People, som leder den frivillige indsats søndag, hvor den unge pige har været væk i præcis en uge.

Bildstrecke im Grossformat »

Når eftersøgningen af 17-årige Emilie Meng søndag formiddag går i gang, har den unge pige været væk i en uge.

Det er ifølge Vivian Winther Eriksen, formand og presseansvarlig i Missing People, som søndag står for den frivillige efterforkning, ikke det bedste udgangspunkt.

Alligevel er hun fortrøstningsfuld og bevarer optimismen og troen på at finde Emilie.

- Vi er fuldt ud vidende om, at der er gået en uge, men vi tror på, at vi med vores friske øjne og anderledes metoder kan bidrage med noget, siger hun til metroxpress.

Emilie meldes både død og fundet i live: Falske beskeder vækker harme
Emilie meldes både død og fundet i live: Falske beskeder vækker harme

Metoderne, som Vivian Winther Eriksen henviser til, har indsatslederne i Missing People med fra dengang de var frivillige i organisationen, der hed Missing People Denmark.

- Det er et pragfuldt koncept, som indeholder to forskellige metoder at søge på. Den ene handler om at søge i byområder, hvor man typisk går rundt i mindre grupper, imens den anden handler om at søge i åbne landskaber og skove, hvor det er større grupper med en patruljefører, der styrer retning og overblik, lyder det fra Vivian Winther Eriksen.

Hun siger, at de forskellige, civile eftersøgninger, der har været fra frivillige siden sidste weekend, hvor Emilie forsvandt, på ingen måde kan kritiseres, men at metoderne, som Missing People anvender, vil betyde, at efterforskningen fra i morgen af ændrer karakter.

- For det første kommer vi med friske øjne og en anden måde at søge på. De andres metoder er på ingen måde forkert, men jeg er sikker på, at vi ved at organisere det og inddele folk i grupper kan danne et større overblik over, hvor der har været nogen og ikke været nogen. Indtil videre har det været svært at finde ud af, hvor folk har afsøgt, siger Vivian Winther Eriksen.

Politiet: - Håbet svinder for at finde 17-årige Emilie i live
Politiet: - Håbet svinder for at finde 17-årige Emilie i live

Emilies familie kommer med positivt nyt i eftersøgningen
Emilies familie kommer med positivt nyt i eftersøgningen

Missing People går først ind i Emilie-sagen nu her en uge efter, fordi deres politik foreskriver, at de ikke må starte, før de har en¨konkret henvendelse fra de pårørende i sagen.

- Vi går ikke i gang, før de pårørende henvender sig, og det gjorde de i går, siger formanden, som, så længe de ikke har Emilie foran sig, stadig tror på, at det kan lade sig gøre at finde hende:

- Jamen, så står alle døre åbne, lyder det fra Vivian Winther Eriksen.

Indtil videre har omkring 200 personer tilkendegivet, at de deltager i efterforskningen, som starter klokken 10.30 fra Korsør Station.

- Vi fortsætter til klokken 18, fordi dem, der kommer hele vejen fra Nordjylland også skal have en mulighed for at komme hjem, inden de skal på arbejde mandag morgen.

Fie Laursen går ind i sagen om den savnede Emilie - Jeg vil hjælpe
Fie Laursen går ind i sagen om den savnede Emilie - Jeg vil hjælpe

Vivian Winther Eriksen kan ikke lørdag aften sige, om eftersøgningen søndag vil fokusere særligt på by- eller landskabsområder.

- Det er op til indsatslederen og ud fra de områder, vi har fået tildelt af politiet, siger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx