02/11-17 20:46

Drabsmænd ventede i tre kvarter på deres 16-årige offerDrabsmænd ventede i tre kvarter på deres 16-årige offer

Københavns Politi offentliggør nu foto og nye oplysninger i sagen om drabet på Servet Abdija.

storybild

Politiet har torsdag offentliggjort dette billede af Sevret Abdija og hans venner. Det er taget på Tagensbo Skole klokken 16.08 - fem timer før Servet blev likvideret med seks skud. På billederne optræder også Servets kammerater. Dem har politiet valgt at sløre. Free/Politiet

København. De mænd, der 16. oktober skød og dræbte 16-årige Servet Abdija, ventede muligvis i op til tre kvarter på deres offer ved hans bopæl i Ragnhildgade på grænsen mellem Østerbro og Nørrebro i København.

Det fremgår af en oversigt over hændelsesforløbet, som Københavns Politi offentliggør torsdag aften.

Servet havde en aftale med sine forældre om, at han kom hjem klokken 21 hver aften.

Den 16. oktober blev han antastet af nogle mænd, der på klos hold skød ham seks gange, da han kom hjem kort efter klokken 21.

Kort efter ser vidner tre sortklædte og maskerede mænd løbe ad et stisystem og over Lersø Parkallé til lokalkørebanen på den anden side, hvor de springer ind i en mørk bil, der kører hurtigt fra stedet.

Politiet har tidligere fortalt, at vidner allerede et døgn før drabet bemærkede tre maskerede og mørkklædte mænd i området.

Torsdag aften kan politiet så fortælle, at vidner på drabsdagen bemærker to maskerede mænd stå i buskadset ved fodboldbanen ved Haraldsgården tæt på Servets bopæl.

Mændene er blevet set mellem klokken 20.15 og 20.30.

Det er endnu ikke lykkedes politiet at fastslå motivet til drabet, og derfor efterforsker man stadig bredt.

Torsdag har man også valgt at offentliggøre to overvågningsvideoer og et stillbillede, der viser Servet og nogle af hans venner på Tagensbo Skole om eftermiddagen før drabet.

- Vi offentliggør nu overvågningsvideoerne i håbet om, at vidner derved kan huske, om de har set den dræbte på gerningsdagen, siger politikommissær Hans Erik Raben, der leder efterforskningen.

Politiet opfordrer stadig vidner til at henvende sig.

- Vi har frem til nu modtaget 160 henvendelser fra offentligheden, hvilket vi er meget taknemmelige for, men vi har endnu ikke modtaget den rigtige henvendelse – og derfor vil vi gerne have flere, siger Hans Erik Raben.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Se billedet Mand købte fotografi på...
bt.dk
Politifolk dømt: Blev bestukket af...
bt.dk
God timing? Zuckerberg solgte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx